Live

Video O explozie masivă a zguduit capitala Somaliei. Cel puțin 8 oameni au murit, 13 copii au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură Twitter/@HarunMaruf

O explozie uriașă a zguduit, joi, capitala Somaliei, Mogadishu, urmată fiind de focuri de armă și de ridicarea unui nor de fum alb, relatează Reuters. Cel puțin 8 oameni au murit, iar alte zeci au fost răniți. Printre răniți se numără și 13 copii

Explozia a avut loc în centrul orașului și a fost atât de puternică încât a provocat prăbușirea zidurilor școlii și spitalului din zonă și a avariat mai multe mașini.

„Am fost zguduiți de presiunea exploziei și apoi asurziți de focurile de armă care au urmat”, a spus Mohamed Hussein, asistent medical la Spitalul Osman, din apropiere. Bărbatul a fost scos de sub dărâmături, după ce o secțiune de plafon s-a prăbușit pe el.

„Zidurile spitalului nostru s-au prăbușit. Dincolo de noi este o școală care s-a prăbușit și ea. Nu știu câți oameni au murit”, a adăugat Hussein.

Încă nu există informații oficiale cu privire la ce a produs explozia sau dacă a fost vorba de un atac al grupării Al Shabaab, care se află într-un conflict deschis cu guvernul central somalez.

Al Shabaab, o mișcare islamistă care vrea aplicarea unei intepretări strict a legii Sharia în Somalia, atacă frecvent folosind bombe, însă până acum nu a revendicat posibilul atac.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Opt morți după o explozie într-un restaurant din Beirut

Locatarii blocului din Craiova afectat de explozie au fost lăsați să revină acasă pe propriul risc: Ne e frică, dar unde să ne ducem?

Valul ucigaș de căldură care a lovit Africa în aprilie este cauzat de schimbările climatice provocate de om

Imaginile exploziei dintr-un bloc din Craiova. Pompierii caută sub dărâmături eventuale victime. Locatar: Ne-am scos unii pe alții

Partenerii noștri