Live

Galerie Foto O femelă de urs panda a adus pe lume gemeni la o grădină zoologică din Franţa. Îngrijitorii: "Puii sunt sănătoși, sunt magnifici"

Data actualizării: Data publicării:
O femelă de urs panda a adus pe lume gemeni la o grădină zoologică din Franţa. Foto: Profimedia Images

Huan Huan, femela de urs panda împrumutată de către China ZooParc de Beauval, în centrul Franţei, a adus pe lume doi pui. O îngrijitoare venită special din China pentru a asista la naştere a reuşit să îl ia de lângă mamă pe unul dintre ei şi l-a plasat într-un incubator. Celălalt urmează să fie examinat.

Cei doi pui, veniţi pe lume la puţin după ora 1:00 dimineaţa, îmbogăţesc astfel familia de panda a grădinii zoologice, deja puternică, după naşterea fratelui lor mare, Yuan Meng, pe 4 august 2017.

"Cei doi pui sunt rozalii. Ambii sunt perfect sănătoşi. Arată destul de mari. Sunt magnifici", a declarat preşedintele ZooParc de Beauval, Rodolphe Delord.

O îngrijitoare de la Baza de cercetare şi conservare dedicată acestor plantigrade de la Chengdu, venită special pentru a asista la naştere, a reuşit să pună mâna pe unul dintre pui şi l-a plasat într-un incubator. Acest prim pui cântărea 149 de grame la naştere.

Al doilea pui va fi, de asemenea, examinat îndeaproape imediat ce una dintre cele două îngrijitoare din China va reuşi să se apropie de el, notează Agerpres.

La sfârşitul lunii martie, cei doi panda gigant, Huan Huan şi Yuan Zi, una dintre principalele atracţii ale grădinii zoologice, încercaseră să se împerecheze. O inseminare artificială a fost, de asemenea, efectuată ca măsură de precauţie, în condiţiile în care femela de panda este fertilă doar 24 - 48 de ore pe an.

Folosind această tehnică, Huan Huan a fătat deja primul ei pui. Acum în vârstă de 4 ani, primul panda născut în Franţa cântăreşte peste o sută de kilograme. Geamănul său nu a supravieţuit.

Cei doi pui nu vor primi nume definitive decât în circa 100 de zile. Ele vor fi alese de prima doamnă a Chinei, a precizat grădina zoologică.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA și China vor coopera pentru protejarea urșilor panda

Mii de sud-coreeni au stat la coadă pentru a-și lua adio de la un urs panda uriaș care se va întoarce în China 

O grădină zoo din Anglia caută oameni care să sperie pescărușii

Ursoaica panda Ya Ya se întoarce în China din SUA. Chinezii s-au plâns pe rețelele sociale că animalul arată „bolnav și murdar”

Partenerii noștri