Live

Galerie Foto „O neglijenţă gravă”. A fost stabilită cauza incendiului de la nunta din Irak. Au participat 900 de persoane, deși erau 400 de locuri

Data publicării:
Incendiul a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă. FOTO: Profimedia Images

Incendiul care a cuprins o sală de nunţi aglomerată dintr-un oraş din nordul Irakului, soldat cu moartea a peste 100 de persoane, a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă, potrivit rezultatelor unei anchete guvernamentale privind dezastrul, informează Reuters.

Rezultatele investigaţiei, anunţate duminică în cadrul unei conferinţe de presă de către ministrul de Interne Abdul Amir al-Shammari, arată că proprietarul sălii şi alţi trei membri ai personalului au permis accesul a 900 de persoane în sala de evenimente, în condiţiile în care aceasta a fost proiectată pentru maximum 400 de persoane.

Incendiul a fost accidental şi neintenţionat şi a avut loc din cauza unei neglijenţe grave”, se arată în concluziile anchetei.

„Folosirea de decoraţiuni inflamabile a ajutat ca focul să se răspândească rapid şi a transformat sala într-o minge de foc”, a declarat Shammari.

Flăcările au blocat oamenii în interiorul sălii de nunţi, iar echipele de salvare s-au chinuit să ajungă la ei, deoarece uşile erau puţine şi mici, a declarat Shammari.

107 oameni au murit, iar alți 150 au fost răniți

Cel puţin 150 de persoane au fost rănite în incendiul care a avut loc în oraşul creştin Hamdaniya, cunoscut şi sub numele de Qaraqosh.

Ministrul de Interne a estimat bilanţul morţilor la 107 şi a precizat că grupul de anchetă a propus ca guvernul să ofere sprijin financiar familiilor celor decedaţi şi răniţi.

Anchetatorii au recomandat, de asemenea, să se ia măsuri legale împotriva oficialilor locali.

Premierul Mohammed Shia Al-Sudani a vizitat joi victimele incendiului la două spitale locale şi a promis că îi va trage la răspundere pe cei responsabili.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incendiu la un bloc din Constanța. Nouă oameni au fost evacuați, o femeie s-a intoxicat cu fum

Trei femei din comunitatea LGBT au murit după ce un bărbat le-a incendiat locuința din Buenos Aires unde se aflau

A fost găsită fata de 13 ani din Cluj care a plecat joi de acasă și nu a mai revenit. Poliţia face cercetări

Incendiu puternic la o hală din Prahova. Au fost emise mesaje RO-ALERT

Partenerii noștri