Video Momentul în care izbucnește incendiul de la nunta din Irak. Mirele și mireasa au reușit să se salveze fugind prin bucătărie

Data actualizării: Data publicării:
Incendiul a izbucni când artificiile au aprins un candelabru decorativ.
Incendiul a izbucni când artificiile au aprins un candelabru decorativ. Sursa: captură BBC

Mirele și mireasa din India la a căror nuntă a izbucnit un incendiu devastator au supraviețuit tragediei și sunt acum în spital, cu arsuri. Peste 100 dintre oaspeții lor au murit însă, relatează BBC. Între timp, au apărut imagini cu momentul în care un candelabru se aprinde de la artificii, declanșând astfel tragedia.

Mirii, Haneen și Revan, au reușit să se salveze după ce au reușit să fugă pe ușa de la bucătărie. Inițial, se credea că cei doi se află printre cei morți în incendiu. 

Cei doi au suferit arsuri și sunt acum tratați în spital. Dar se află într-o situație psihologică „îngrozitoare”, spun membrii familiilor lor.

Supraviețuitorii tragediei au povestit că incendiul a izbucnit la aproximativ o oră după ce a început petrecerea, când artificiile au aprins un candelabru decorativ, în timp ce mirii dansau.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În clipul distribuit pe rețelele sociale se văd cei doi miri dansând încet, înainte ca Haneen, care purta o rochie de mireasă albă, să se întoarcă îngrozită când a văzut flăcările cuprinzând pereții.

„Am scăpat în mod miraculos. Mirele și mireasa au fost printre persoanele care au supraviețuit accidentului. Eram cu ei, iar starea lor psihologică era foarte rea. Am dus niște răniți la spital. Ceea ce am văzut în spital este greu de descris. Multe dintre victime au fost arse”, a spus o rudă a cuplului.

Peste 150 de persoane au fost rănite în incendiu.

„Majoritatea răniților au suferit arsuri și asfixiere”, a precizat ministerul local al Sănătății, adăugând că unii oameni au fost călcați în picioare, în busculada creată după izbucnirea flăcărilor.

Apărarea Civilă, care a participat la operațiunile de salvae, a semnalat prezenţa unor panouri prefabricate „foarte inflamabile şi care contravin standardelor de siguranţă” în clădirea în care se desfășura nunta.

„Incendiul a provocat căderea unor părţi din tavan, din cauza utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine”, potrivit comunicatului de presă al Apărării Civile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri