Galerie Foto „O neglijenţă gravă”. A fost stabilită cauza incendiului de la nunta din Irak. Au participat 900 de persoane, deși erau 400 de locuri

Data publicării:
sala unde a avut loc incendiul de la nunta din irak
Incendiul a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă. FOTO: Profimedia Images

Incendiul care a cuprins o sală de nunţi aglomerată dintr-un oraş din nordul Irakului, soldat cu moartea a peste 100 de persoane, a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă, potrivit rezultatelor unei anchete guvernamentale privind dezastrul, informează Reuters.

Incendiul a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă. FOTO: Profimedia Images
Incendiul a fost cauzat de o „neglijenţă gravă” şi de lipsa măsurilor de siguranţă. FOTO: Profimedia Images

Rezultatele investigaţiei, anunţate duminică în cadrul unei conferinţe de presă de către ministrul de Interne Abdul Amir al-Shammari, arată că proprietarul sălii şi alţi trei membri ai personalului au permis accesul a 900 de persoane în sala de evenimente, în condiţiile în care aceasta a fost proiectată pentru maximum 400 de persoane.

Incendiul a fost accidental şi neintenţionat şi a avut loc din cauza unei neglijenţe grave”, se arată în concluziile anchetei.

„Folosirea de decoraţiuni inflamabile a ajutat ca focul să se răspândească rapid şi a transformat sala într-o minge de foc”, a declarat Shammari.

Flăcările au blocat oamenii în interiorul sălii de nunţi, iar echipele de salvare s-au chinuit să ajungă la ei, deoarece uşile erau puţine şi mici, a declarat Shammari.

107 oameni au murit, iar alți 150 au fost răniți

Cel puţin 150 de persoane au fost rănite în incendiul care a avut loc în oraşul creştin Hamdaniya, cunoscut şi sub numele de Qaraqosh.

Ministrul de Interne a estimat bilanţul morţilor la 107 şi a precizat că grupul de anchetă a propus ca guvernul să ofere sprijin financiar familiilor celor decedaţi şi răniţi.

Anchetatorii au recomandat, de asemenea, să se ia măsuri legale împotriva oficialilor locali.

Premierul Mohammed Shia Al-Sudani a vizitat joi victimele incendiului la două spitale locale şi a promis că îi va trage la răspundere pe cei responsabili.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri