Live

Oficial: Fostul rege Juan Carlos, fugit din Spania de frica procurorilor, s-a refugiat în Emiratele Arabe Unite

Data publicării:
Foto: Getty Images

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se află în Emiratele Arabe Unite din data de 3 august, au anunțat reprezentanții monarhiei spaniole, relatează BBC.

Prin acest anunț se pune capăt mai multor săptămâni de speculații cu privire la locul în care se află fostul rege, care a părăsit Spania din 3 august în urma mai multor acuzații de corupție.

„Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”, spunea, atunci, Juan Carlos, într-o scrisoare adresată fiului său, regele Felipe al VI-lea.

Regele emerit, în vârstă de 82 de ani, a călătorit în Emiratele Arabe Unite în data de 3 august și rămâne acolo, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Regale de Bourbon.

Fostul rege a negat toate acuzațiile de corupție și a declarat că este disponibil pentru orice fel de declarație în fața procurorilor, dacă aceștia vor avea nevoie de acest lucru.

Juan Carlos a fost Rege al Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975 și a fost considerat, pentru multă vreme, simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea sa pe tron. El a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, Felipe.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

400 de tone de alimente sunt în drum spre Gaza. O navă cu ajutor umanitar a plecat din Cipru

Ciolacu anunță reorganizarea consulatelor din EAU: ”Acum 20 de ani în Dubai veneau doi români, între timp vin 100.000”

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, printre obiectivele parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite

Marcel Ciolacu negociază vânzarea de acțiuni TAROM la companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite. Momentan tranzacția nu este posibilă

Partenerii noștri