Live

Video „Predator al Ucrainei”, militarul care a respins de unul singur un atac al rușilor la Bahmut, a supraviețuit bătăliei și a fost decorat

Data actualizării: Data publicării:
Imagini surprinse de bodycam-ul militarului ucrainean Ruslan Zubariev pe frontul de la Svatove/Bahmut. Sursa gif: Twitter/Defense of Ukraine

Ruslan Zubariev, militarul ucrainean în vârstă de 21 de ani supranumit „Predator” și care a respins de unul singur un atac al rușilor pe frontul de la Bahmut, a supraviețuit acelui asalt și a fost decorat cu medalia „Crucea de Aur”, de către Valerii Zalujnîi, șeful Statului Major al armatei ucrainene.

„Poate vi-l mai amintiți din clipul video publicat în februarie, când Ruslan Zubariev, militar în cadrul Brigăzii 92 Mecanizate, a fost implicat într-o luptă intensă în tranșee. El, ajutat de partenerul său, a eliminat patru invadatori și un transportor blindat”, se arată într-o postare publicată pe contul de Twitter al armatei ucrainene.

De asemenea, șeful armatei ucrainene i-a oferit militarului ucrainean o armă pe post de „cadou”, informează pravda.com.ua.

„Ruslan a respins un atac al unei forțe inamice superioare și a dat dovadă de vitejie și curaj în luptă”, a spus Valerii Zalujnîi.

Ruslan Zubariev are 21 de ani și are indicativul/porecla „Predator”. El a luat parte la o luptă pe 16 februarie 2023 în regiunea Svatove.

Imaginile ireale ale bătăliei, care a durat circa 30 de minute, au fost surprinse de body-cam-ului militarului ucrainean. Acesta a fost ajutat de un alt soldat, care i-a asigurat muniție și l-a ajutat la reîncărcarea armelor. În timpul confruntării, soldatul ucrainean a folosit succesiv mai multe arme de asalt, o mitralieră de companie și un aruncător de grenade antitanc.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rusia a lansat un atac masiv cu zeci de rachete

Acţiunile de spionaj ale Rusiei nu vor împiedica sprijinul NATO pentru Ucraina, afirmă Stoltenberg

Putin vrea cu orice preț cucerirea Ceasiv Iar. Peste 20.000 de soldați ruși încearcă să ia cu asalt localitatea din estul Ucrainei

38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl. Zelenski: „Radiațiile nu au granițe. Centrala Zaporojie trebuie să fie eliberată”

Partenerii noștri