Video Imagini ireale de luptă surprinse de bodycam-ul unui soldat ucrainean, care încearcă singur să respingă un atac al rușilor lângă Bahmut

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize
Imagini surprinse de bodycam-ul militarului ucrainean Ruslan Zubariev pe frontul de la Svatove/Bahmut. Sursa gif: Twitter/OSINT

Pe rețelele sociale a fost publicată o înregistrare video de 5 minute care arată scene ireale de luptă pe frontul de la Bahmut, în Ucraina. Imaginile sunt surprinse de bodycam-ul unui soldat ucrainean care se luptă, practic de unul singur, cu un transportor blindat și o întreagă grupă de asalt a militarilor Moscovei, care încearcă să-i cucerească poziția.

„Acest soldat merită titlul de Erou al Ucrainei”, se arată într-un comentariu care însoțește clipul respectiv și în care i se sugerează președintelui Volodimir Zelenski să ofere respectiva distincție militarului anonim.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Militarul ucrainean este asistat de un alt soldat care îi asigură muniție și îl ajută la reîncărcarea armelor. În timpul confruntării, soldatul ucrainean folosește succesiv o armă de asalt, o mitralieră de companie și un aruncător de grenade antitanc.

În primele secunde ale înregistrării se pot observa urmele gloanțelor trase de ruși, care lovesc marginea tranșeii în care e adăpostit militarul ucrainean. Soldatul își schimbă poziția, trage o grenadă antitanc în direcția blindatului rusesc și apoi ucide, cel mai probabil, cu o rafală trasă de la câțiva metri distanță, un militar rus.

Următoarele minute, soldatul este auzit cum strigă după muniție și încărcătoare, în timp trage cu tot armamentul din dotare împotriva rușilor care încearcă să-i asalteze poziția. Nu se cunoaște, în acest moment, soarta militarului ucrainean.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri