Live

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, felicită Armenia pentru ”competență politică”

Data publicării:
Cel puţin 200 de persoane au fost ucise şi 400 au fost rănite în operaţiunea militară azeră din Nagorno-Karabah. Foto: Ilham Aliev / Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele Azerbaidjanului Ilham Aliev a declarat miercuri că "apreciază" faptul că Armenia a demonstrat "competenţă politică", după ce autoritățile de la Erevan au refuzat să acorde ajutor separatiştilor armeni din Nagorno-Karabah, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Ieri şi astăzi, Armenia, în mod surprinzător, a demonstrat competenţă politică, ceea ce apreciem", a declarat Aliev într-o alocuţiune televizată.

Azerbaidjanul şi-a "restabilit suveranitatea" în Nagorno-Karabah, a afirmat, se asemenea, preşedintele azer după semnarea unui acord de încetare a focului cu separatiştii armeni din aceasta enclavă, o victorie majoră pentru Baku la finalul unei ofensive fulgerătoare.

Separatiştii armeni din Nagorno-Karabah "au început" să-şi predea armele şi să părăsească poziţiile militare, datorită acestui acord de încetare a focului, a subliniat preşedintele azer.

Cel puţin 200 de persoane au fost ucise şi 400 au fost rănite în operaţiunea militară azeră din Nagorno-Karabah, potrivit unui nou bilanţ comunicat de separatiştii armeni din această enclavă disputată.

Peste 10.000 de persoane, între care femei, copii şi vârstnici, au fost evacuate din Nagorno-Karabah, a anunţat Ghegham Stepanian, ombudsman pentru această enclavă. Aceşti oameni nu au "hrană adecvată, medicamente sau produse de igienă de bază", a adăugat el, denunţând o "catastrofă"

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin a fost de acord să retragă militarii ruși staționați în mai multe regiuni din Armenia

Rusia anunță că-și retrage trupele din Nagorno-Karabah

Armenia şi Azerbaidjan se confruntă la Haga pe tema epurării etnice. Cresc tensiunile dintre cele două țări din Caucaz

UE încearcă să scoată un stat din orbita Rusiei și să îl aducă în rândurile Occidentului. Planul anunțat de Bruxelles

Partenerii noștri