Live

Prima declarație a tânărului condamnat la închisoare pe viață în Dubai. El s-a întors în Londra

Data actualizării: Data publicării:

Britanicul condamnat la închisoare pe viață în Emiratele Arabe Unite, fiind acuzat de spionaj, și grațiat luni i-a mulțumit soției sale pentru că a contribuit la eliberarea sa, scrie BBC News.

Matthe Hedges, în vârstă de 31 de ani, a aterizat, marți dimineață, pe aeroportul Heathrow din Londra, la mai bine de 6 luni după ce a fost arestat pe aeroportul din Dubai.

„Nu aș fi reușit să scap fără Daniela. Este o femeie atât de curajoasă și puternică! Să o revăd pe ea, să îmi revăd familia sunt cele mai bune lucruri care mi s-ar fi putut întâmpla”, a declarat britanicul.

”După aproape şapte luni de detenţie, dintre care şase luni la izolare, cercetătorul britanic Matthew Hedges s-a întors teafăr şi nevătămat la Londra. El a fost primit de soţia sa Daniela şi de membri ai familiei sale”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a familiei.

”Nu ştiu de unde să încep să le mulţumesc persoanelor care mi-au asigurat eliberarea. Nu am văzut sau citit multe din ceea ce s-a scris în aceste ultime zile, însă Dani îmi spune că susţinerea a fost incredibilă”, a declarat, citat în acest comunicat, Matthew Hedges, care a mulţumit Ministerului brtanic de extere şi Ambasadei Marii Britanii în EAU.

”Sunt atât de fericită să-l am pe soţul meu din nou acasă”, a reacţionat soţia sa, citată în comunicat.

Hedges a fost arestat în luna mai, în Dubai, unde mersese pentru a se documenta pentru lucrarea sa de doctorat. Însă autoritățile din Emirate l-au acuzat de spionaj și l-au ținut în carceră timp de șase luni. Săptămâna trecută, după o audiere care a durat doar 5 minute și la care tânărului nu i s-a permis să aducă un avocat, el a fost condamnat la închisoare pe viață.

Însă luni, pe neașteptate, Emiratele Arabe Unite au anunțat că au decis să îl grațieze și l-au eliberat din arest în aceeași zi.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Emiratele Arabe, lovite de ploi torențiale la două săptămâni de la inundațiile record. Zboruri anulate în Dubai, mașini luate de ape

400 de tone de alimente sunt în drum spre Gaza. O navă cu ajutor umanitar a plecat din Cipru

Un traficant de droguri a fost prins de polițiștii care au intrat în casa lui, după ce a sunat să raporteze că este jefuit

Săptămâna în care viața s-a oprit în Dubai. Luxoasa metropolă a experimentat în premieră haosul, cozile la mâncare și apa până la brâu

Partenerii noștri