Live

Galerie Foto Primele imagini cu resturile submersibilului Titan, recuperate din ocean

Data actualizării: Data publicării:
Resturi ale submersibilului Titan au fost aduse la țărm de o navă sub pavilion canadian. FOTO: Profimedia Images

Resturi ale submersibilului Titan care făcut implozie în timpul unei expediții spre epava Titanicului, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord, au fost aduse miercuri la ţărm, în Canada, potrivit Sky News.

În imaginile video transmise de Canadian Broadcast Corporation se pot vedea ceea ce pare a fi nasul submersibilului, dar şi alte fragmente, învelite în prelată albă şi ridicate cu o macara, miercuri dimineaţă, de pe nava Horizon Arctic, în portul St. John's din Newfoundland.

Resturile submersibilului au fost descoperite săptămâna trecută, la o distanţă de aproximativ 488 de metri de la prova Titanicului, de către un vehicul robotizat, luând astfel sfârşit o căutare multinaţională de cinci zile a supravieţuitorilor.

Cinci persoane au fost ucise, inclusiv trei cetățeni britanici, când submersibilul a suferit o implozie catastrofală.

Două anchete după implozia submersibilului Titan

Autorităţile canadiene au început sâmbătă ancheta accidentului submersibilului privat Titan, dispărut în apropierea epavei Titanicului în Atlanticul de Nord cu cinci persoane la bord. A doua anchetă, distinctă, a fost deschisă de către Jandarmeria regală canadiană (GRC).

Biroul pentru siguranţa transporturilor din Canada (BST) a început o anchetă de securitate asupra incidentului mortal în care a fost implicată nava Polar Prince”, nava canadiană de pe care a plecat duminică micul submersibil de turism, a anunţat sâmbătă preşedinta acesteia, Kathy Fox. O astfel de anchetă durează de obicei între 18 şi 24 de luni, dar BST va încerca „să meargă mai repede, pentru că ştim că toată lumea vrea răspunsuri, mai ales familiile”, a indicat ea.

O echipă a BST a sosit la St. John's, în Newfoundland şi Labrador, şi „examinează locul evenimentului şi epava, audiază martorii şi adună toate informaţiile relevante”, a adăugat Kathy Fox.

Biroul pentru siguranţa transporturilor din Canada este organismul însărcinat cu anchetele privind accidentele aeriene, feroviare şi maritime, cu scopul de a îmbunătăţi siguranţa transportului. El nu se pronunţă asupra unor eventuale răspunderi civile sau penale.

A doua anchetă, distinctă, a fost deschisă de către Jandarmeria regală canadiană (GRC). Anchetatorii săi „au început să examineze circumstanţele care au dus la moartea celor cinci persoane aflate la bordul submersibilului”, a declarat sâmbătă Kent Osmond, un responsabil al GRC din provincia Newfoundland şi Labrador.

Acesta din urmă urmează să se evalueze „dacă este justificată o anchetă completă a GRC”, a indicat el, precizând că „o astfel de anchetă va fi derulată numai dacă analiza noastră a circumstanţelor indică faptul că legi penale federale sau provinciale ar fi putut fi încălcate”.

Garda de Coastă a Statelor Unite a anunţat joi că cei cinci pasageri de pe Titan, submersibil de turism ştiinţific care a dispărut duminică în Atlantic, au murit în „implozia catastrofală” a ambarcaţiunii.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Canadei: România nu trebuie să se considere o țară mică în fața unei amenințări mari. Întreaga Alianță ar fi în spatele ei

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară

Partenerii noștri