Live

Galerie Foto Prințul Harry nu a avut niciun rol la încoronare și apoi a plecat singur. El s-a întors în California cu un zbor British Airways

Data actualizării: Data publicării:
Prințul Harry nu a avut niciun rol la încoronare și apoi a plecat singur. El s-a întors în California cu un zbor British Airways. FOTO: Profimedia Images

Prințul Harry nu a jucat niciun rol formal la încoronarea tatălui său, regele Charles al III-lea. Harry, duce de Sussex, a privit momentul încoronării din rândul al treilea. La finalul ceremoniei a plecat singur în mașină. La câteva ore după încoronarea tatălui său, s-a întors în California, cu un avion British Airways.

Aflat într-o relație tensionată cu familia regală după apariția cărții sale, a fost incert pentru o vreme dacă Harry va participa la ceremonia de încoronare. În cele din urmă, prințul Harry a venit la Londra, dar a stat departe de lumina reflectoarelor.

Harry a privit momentul încoronării din rândul al treilea. A stat în spatele prințesei Anne, sora regelui și a Ducelui de Kent, văr cu Regina Elisabeta a II-a. În primul rând au stat William și Kate, împreună cu copiii lor, dar și fratele regelui alături de soția sa.

La finalul ceremoniei, a plecat singur în mașină. Prințul a spus că ar dori să plece rapid spre Statele Unite, pentru ziua de naștere a fiului său. Soția lui, Meghan, nu a participat la ceremonia de încoronare a Regelui.

Ducele de Sussex s-a întors în California, cu un avion British Airways, la câteva ore după încoronarea tatălui său, regele Charles III, scrie dpa.

Prinţul Harry a sosit pe Aeroportul Internaţional Los Angeles (LAX) la în jurul orei 19.30, ora locală (02.30 GMT, duminică) pentru a sărbători ziua de naştere a fiului său Archie.

Prinţul Archie a împlinit sâmbătă 4 ani şi şi-a petrecut ziua cu mama sa Meghan, ducesa de Sussex, la casa lor din SUA.

Însoţitorii de bord ai British Airways au confirmat agenţiei de presă AP că Harry a fost în avion, dar au precizat că nu au avut voie să discute despre călătoria lui.

Prezenţa ducelui la încoronare a marcat prima sa apariţie publică alături de familia regală de când a făcut mai multe acuzaţii la adresa familiei în controversata sa carte de memorii „Spare”.

Harry a vorbit cu verişoara lui, prinţesa Beatrice şi cu soţul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, atunci când a intrat în biserică, sâmbătă. De asemenea, el a salutat şi le-a zâmbit oaspeţilor, mergând singur în naosul mănăstirii.

La ceremonie, ducele a purtat un costum de dimineaţă de culoare închisă şi o cravată, medaliile sale din Afganistan şi de la Jubilee prinse pe jachetă şi o stea Royal Victorian Order la gât.

El nu a apărut la balconul Palatului Buckingham în finalul ceremoniei, Palatul confirmând mai devreme că nu a avut niciun rol formal la eveniment.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză Marea Britanie că e un „participant de facto” în războiul din Ucraina

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie

Partenerii noștri