Live

Putin l-a demis pe „Măcelarul din Mariupol”, generalul Mizințev

Data publicării:
Generalul rus Mihail Mizințev, supranumit „Măcelarul din Mariupol”. Foto: Profimedia

Generalul-colonel rus Mihail Mizinţev, care a fost pus de Occident pe lista sancţiunilor şi care a fost supranumit "Măcelarul din Mariupol" pentru rolul său în asedierea şi cucerirea oraşului ucrainean, a fost demis din funcţia de ministru adjunct al apărării, potrivit unui blogger militar rus şi unui important site de ştiri, relatează Reuters, citată de News.ro.

Generalul Mihail Mizinţev a organizat asediul asupra oraşului ucrainean Mariupol în primele luni ale războiului de anul trecut. În septembrie, el fusese numit ministru adjunct al apărării responsabil cu logistica şi aprovizionarea.

Când a impus sancţiuni împotriva lui Mizinţev, în iunie anul trecut, Uniunea Europeană s-a referit la el ca la „Măcelarul din Mariupol” şi a spus că este responsabil pentru asediul „inuman” al oraşului siderurgic ucrainean, distrus aproape în totalitate şi pe care Rusia spune că îl reconstruieşte în prezent.

Demiterea sa a fost raportată de un blogger militar rus, Aleksandr Sladkov, şi de site-ul de ştiri RBC. Niciuna dintre surse nu oferă o explicaţie pentru motivul pentru care se pare că a fost îndepărtat.

Ministerul Apărării nu a răspuns deocamdată la o solicitare de comentarii din partea Reuters, în timp ce Kremlinul a declarat că nu poate spune nimic pe această temă şi a îndrumat jurnaliştii să se adreseze Ministerului Apărării.

Rusia a cucerit ceva mai mult de o şesime din teritoriul Ucrainei, dar a suferit pierderi grele pe parcursul celor 14 luni de război. Nu a obţinut niciun câştig semnificativ din iulie anul trecut, fiind în acelaşi timp forţată să se retragă masiv din oraşele Harkov şi Herson. În prezent, se pregăteşte pentru o contraofensivă ucraineană, încercând în acelaşi timp să preia controlul total asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei după luni de război crâncen.

Vladimir Putin a remaniat frecvent figuri militare de top fără explicaţii, inclusiv în ianuarie, când Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General, l-a înlocuit pe Serghei Surovikin la comanda generală a invaziei din Ucraina.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Estonia acuză Rusia că îi încalcă spațiul aerian prin interferenţe GPS. O companie aeriană și-a anulat zborurile către estul Estoniei

Momentul în care rușii atacă Odesa cu muniție cu dispersie. Cel puțin cinci oameni au fost uciși și peste 30 sunt răniți

„Banii europeni curg în continuare în Rusia”: Tomac cere UE să investigheze firmele care „finanțează războiul absurd al lui Putin”

O ucraineancă de 98 de ani a supraviețuit miraculos după ce a mers 10 km prin zonele de război din Donețk

Partenerii noștri