Live

Regele imobiliarelor din Rusia a criticat războiul din Ucraina. Ulterior, și-a temperat tonul, ca să nu îl supere pe Putin

Data publicării:
Andrei Kovalev este un om de afaceri din domeniul imobiliar, o personalitate publică și președinte al Mișcării Antreprenorilor din întreaga Rusie. Foto: Captură video

Oligarhul rus Andrei Kovalev a criticat invazia Ucrainei și consecințele acesteia pentru Rusia. Într-un videoclip distribuit luni de Kovalev pe canalul său Telegram, omul de afaceri a spus la început era sigur că trupele ruse vor sparge apărarea Ucrainei și vor captura Kievul rapid, în două sau trei săptămâni. El și-a exprimat surprinderea că acest lucru nu s-a întâmplat, scrie CNN.

Kovalev a subliniat pierderile grele suferite de Rusia de la invadarea Ucrainei – inclusiv retragerea trupelor ruse din pozițiile pe care le-au atins la începutul războiului, scufundarea umilitoare a navei de război Moskva în aprilie anul trecut, explozia de pe podul care leagă Crimeea anexată de Rusia continentală și recenta presupusă lovitură cu drone asupra Kremlinului.

„Nu este o operațiune militară specială, acesta este un război teribil”, a spus Kovalev în timpul unei transmisiuni în direct pentru Mișcarea Antreprenorilor din Rusia.

„Întreaga lume este împotriva noastră. O sută douăzeci și două de țări au votat să ne recunoască drept agresor”, a adăugat el, referindu-se la o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite luna trecută. Rezoluția, care a calificat războiul împotriva Ucrainei drept „agresiune a Federației Ruse”, a primit 122 de voturi, inclusiv din partea Chinei și Indiei – două țări care au evitat să condamne invazia pe scară largă a Moscovei.

Într-un videoclip separat, preînregistrat, postat pe canalul său Telegram, Kovalev și-a temperat oarecum tonul, sugerând că președintele rus Vladimir Putin ar trebui „să apeleze la serviciul antreprenorilor suverani” pentru a ajuta „la asigurarea victoriei în război”.

Andrei Kovalev este un om de afaceri din domeniul imobiliar, o personalitate publică și președinte al Mișcării Antreprenorilor din întreaga Rusie. Potrivit biografiei, a deținut anterior funcții guvernamentale și a fost membru al Dumei orașului Moscova. În 2012, Kovalev a fost inclus în „Lista regilor imobiliarelor rusești” de către Forbes Rusia, cu un venit de 55 de milioane de dolari.

Critica lui Kovalev vine cu o zi înainte de Parada Zilei Victoriei de la Moscova – un eveniment organizat anual pe 9 mai pentru a marca aniversarea învingerii Germaniei naziste în 1945.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

Rușii susțin că au lovit Comandamentul de Sud al armatei ucrainene

Slovacia condusă de pro-rusul Fico îi oferă protecție unui propagandist al Rusiei, fugar din Cehia

O grădină zoologică a trimis păuni militarilor ruși din Ucraina, dar totul s-a transformat într-un val de insulte la adresa lui Putin

Partenerii noștri