Regele imobiliarelor din Rusia a criticat războiul din Ucraina. Ulterior, și-a temperat tonul, ca să nu îl supere pe Putin

Data publicării:
andrey kovalev
Andrei Kovalev este un om de afaceri din domeniul imobiliar, o personalitate publică și președinte al Mișcării Antreprenorilor din întreaga Rusie. Foto: Captură video

Oligarhul rus Andrei Kovalev a criticat invazia Ucrainei și consecințele acesteia pentru Rusia. Într-un videoclip distribuit luni de Kovalev pe canalul său Telegram, omul de afaceri a spus la început era sigur că trupele ruse vor sparge apărarea Ucrainei și vor captura Kievul rapid, în două sau trei săptămâni. El și-a exprimat surprinderea că acest lucru nu s-a întâmplat, scrie CNN.

Kovalev a subliniat pierderile grele suferite de Rusia de la invadarea Ucrainei – inclusiv retragerea trupelor ruse din pozițiile pe care le-au atins la începutul războiului, scufundarea umilitoare a navei de război Moskva în aprilie anul trecut, explozia de pe podul care leagă Crimeea anexată de Rusia continentală și recenta presupusă lovitură cu drone asupra Kremlinului.

„Nu este o operațiune militară specială, acesta este un război teribil”, a spus Kovalev în timpul unei transmisiuni în direct pentru Mișcarea Antreprenorilor din Rusia.

„Întreaga lume este împotriva noastră. O sută douăzeci și două de țări au votat să ne recunoască drept agresor”, a adăugat el, referindu-se la o rezoluție adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite luna trecută. Rezoluția, care a calificat războiul împotriva Ucrainei drept „agresiune a Federației Ruse”, a primit 122 de voturi, inclusiv din partea Chinei și Indiei – două țări care au evitat să condamne invazia pe scară largă a Moscovei.

Într-un videoclip separat, preînregistrat, postat pe canalul său Telegram, Kovalev și-a temperat oarecum tonul, sugerând că președintele rus Vladimir Putin ar trebui „să apeleze la serviciul antreprenorilor suverani” pentru a ajuta „la asigurarea victoriei în război”.

Andrei Kovalev este un om de afaceri din domeniul imobiliar, o personalitate publică și președinte al Mișcării Antreprenorilor din întreaga Rusie. Potrivit biografiei, a deținut anterior funcții guvernamentale și a fost membru al Dumei orașului Moscova. În 2012, Kovalev a fost inclus în „Lista regilor imobiliarelor rusești” de către Forbes Rusia, cu un venit de 55 de milioane de dolari.

Critica lui Kovalev vine cu o zi înainte de Parada Zilei Victoriei de la Moscova – un eveniment organizat anual pe 9 mai pentru a marca aniversarea învingerii Germaniei naziste în 1945.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri