Live

Rusia a redirecționat traficul de internet în zonele de ocupație din Ucraina spre infrastructura rusească de telecomunicații

Data publicării:
Ministerul Apărării al Marii Britanii a spus la finalul weekendului că măsurile Moscovei în regiune sunt „cel mai probabil indicative despre intenția Rusiei de a exercita o influență politică și economică puternică în Herson pe termen lung”. Foto: Profimedia Images

Rusia a redirecționat traficul de internet în Herson, regiunea ucraineană ocupată de ruși, către infrastructura rusească de telecomunicații, a anunțat luni NetBlocks, o companie care monitorizează conexiunea la internet la nivel global, potrivit Reuters.

Măsura luată de Moscova pare să fi fost realizată cu scopul de a-și spori controlul asupra regiunii pe care rușii spun că au ocupat-o în totalitate. Autoritățile desemnate de Kremlin pentru a administra o parte a Hersonului au spus că în regiune ar fi fost introduse rublele rusești începând cu data de 1 mai.

NetBlocks, o companie cu sediul la Londra, a spus că a observat sâmbătă o întrerupere aproape totală a internetului în regiunea Herson care a afectat mai mulți furnizori de internet din Ucraina.

Conexiunea a fost restabilită după câteva ore, dar anumite date arată că traficul de internet a început să treacă prin infrastructura rusească.

Rușii au introdus rublele în mai multe regiuni ocupate din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Internetul din zonele ocupate este acum supus cenzurii rusești

„Conectivitatea la rețea a fost redirecționată prin internetul rusesc în loc de infrastructura de telecomunicații ucraineană și, deci, este cel mai probabil supusă reglementărilor, monitărizării și cenzurii rusești a internetului”, a scris NetBlocks pe pagina sa de internet.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a spus la finalul weekendului că măsurile Moscovei în regiune sunt „cel mai probabil indicative despre intenția Rusiei de a exercita o influență politică și economică puternică în Herson pe termen lung”.

Liderul adjunct al așa-numitei „administrații regionale civil-militare” impusă de Rusia în regiunea Herson a spus joi pentru RIA Novosti că pe 1 mai a început o perioadă de tranziție care va dura patru luni, timp în care atât hrivna ucraineană, cât și rubla rusească vor fi în circulație.

Ucraina a recunoscut că a pierdut controlul asupra unei mari părți din regiunea Herson, inclusiv asupra capitalei regionale, dar spune că forțele sale armate au oprit avansul rușilor spre granițele provinciei.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Situație critică pe frontul de est din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat din regiune

Doi jurnaliști ruși au fost arestați pentru „extremism”, fiind acuzați că au lucrat pentru Fundația lui Aleksei Navalnîi

Putin încalcă din nou regulile internaționale. UE critică Moscova după ce a preluat controlul unor firme italiene şi germane

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rusia a lansat un atac masiv cu zeci de rachete

Partenerii noștri