Live

Administrația Penitenciarelor din Rusia: Starea de sănătate a lui Alexei Navalnîi este „stabilă şi satisfăcătoare”

Data publicării:
Alexei Navalnîi, în sala de judecată. Foto: Agerpres/EPA

Sănătatea lui Alexei Navalnîi este „satisfăcătoare”, afirmă Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN), la o zi după alerta lansată de apropiaţi ai opozantului rus, care au avertizat că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat după ce a fost mutat într-o colonie penitenciară, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„În 24 martie, examinări medicale au fost efectuate la cererea deţinuţilor”, a indicat filiala FSIN din regiunea Vladimir (nord-est de Moscova) pentru agenţiile de presă ruse, adăugând că starea sănătăţii lui Alexei Navalnîi a fost „considerată stabilă şi satisfăcătoare”.

Condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă datând din 2014, Navalnîi este încarcerat de la începutul lunii martie într-o colonie penitenciară de la periferia oraşului Pokrov, situat la aproximativ 100 km de capitala rusă şi cunoscută ca fiind foarte dură.

Avocata opozantului, Olga Mihailova, a afirmat miercuri că nu a avut acces la Aleksei Navalnîi (44 de ani), adăugând că acesta se plângea de o vreme de „dureri puternice de spate” şi începea să nu-şi mai simtă picioarele, dar că nu i s-a prescris decât Ibuprofen, un antiinflamator obişnuit.

Militantul anticorupţie a supravieţuit anul trecut unei otrăviri cu Noviciok, agent neurotoxic dezvoltat în epoca sovietică, în urma căreia a intrat în comă.

Substanţa respectivă a fost identificată de trei laboratoare europene, dar Moscova a respins întotdeauna aceste concluzii care acreditau teza unei tentative de asasinat orchestrată de puterea rusă.

Revenit în Rusia în ianuarie, după mai multe luni de convalescenţă în Germania, el a fost arestat imediat şi condamnat într-un dosar pe care susţinătorii săi, organizaţii neguvernamentale şi numeroase ţări îl consideră motivat politic.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin ordonă exerciţii nucleare la care vor participa trupe poziţionate în apropiere de Ucraina

Un atac ucrainean cu drone a făcut 6 morţi şi 35 de răniţi la Belgorod, spun autoritățile ruse

Avertismentele serviciilor secrete: Rusia plănuieşte acte violente de sabotaj în toată Europa, fără să-i pese de victime

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

Partenerii noștri