Alexei Navalnîi își compară viața din închisoare cu filmul Războiul Stelelor

Data actualizării: Data publicării:
alexei navalnii zambeste si face semnul V din cusca de sticla in sala de judecata, unde e pazit de politisti
Alexei Navalnîi, în sala de judecată. Foto: Agerpres/EPA

Opozantul rus Alexei Navalnîi și-a comparat luni viața cotidiană de deținut cu cea a unui Stormtrooper, soldații imperiali din filmul Războiul Stelelor.

Într-o postare pe Instagram, opozantul care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penitenciară își descrie rutina matinală care începe cu trezirea la ora 06:00, urmată de exerciții fizice.

"Însă înainte de exerciţii, se ascultă imnul naţional. Imaginaţi-vă, zona din jurul barăcilor, zăpada, bărbaţi în haine negre de deţinut, cu cizme şi cu căciulă de blană, care stau în întuneric cu mâinile la spate, iar un difuzor pe un stâlp răsună în toată zona: 'Glorie Patriei noastre libere'. Un adevărat deliciu", descrie opozantul, potrivit Agerpres.

Urmează apoi un exerciţiu de mers pe loc pe care „toată lumea din detaşamentul meu îl numeşte 'Imperiul contraatacă'”. „În acest moment îmi imaginez că filmez un remake rusesc la Războiul Stelelor, unde, în loc de Stormtrooperii imperiali sunt deţinuţi cu rucsacuri pe spate şi cu 'uşanki'”, acele căciuli ruseşti cu urechi, din blană.

„Apărând interesele Împăratului, prizonierii spaţiului călătoresc de la o planetă la alta, reprimându-i pe rebeli. Însă, indiferent de locul unde se află, la 06:05 ei ascultă imnul, iar la 06:10 îşi fac exerciţiile”, adaugă Navalnîi.

Este al doilea mesaj transmis de opozant după ce a ajuns în închisoarea din Pokrov, unde își ispășește pedeapsa. În prima postare, făcută săptămâna trecută, el compara locul său de detenţie cu un „lagăr de concentrare”.

El a fost arestat la întoarcerea în Rusia în ianuarie, după câteva luni de convalescență în Germania, unde s-a recuperat după o otrăvire pentru care acuză Kremlinul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri