Live

Rusia a eliberat din închisoare un criminal în serie care și-a mâncat victimele și l-a trimis la luptă în Ucraina

Data publicării:
Denis Gorin a ucis în total patru persoane. Captură foto: Twitter (X)

Un ucigaș în serie și canibal din Rusia a fost eliberat din închisoare ca să poată fi trimis la luptă în Ucraina, potrivit The Moscow Times.

Denis Gorin (44 de ani) din regiunea Sahalin, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare într-o colonie cu regim special pentru comiterea unei crime în 2018.

În 2010, după ce a fost eliberat condiționat pentru crima comisă în 2003, Gorin a înjunghiat mortal un bărbat și i-a mâncat carnea. În total, criminalul rus a ucis patru persoane.

Gorin a postat luna trecută o poză cu el pe rețelele sociale în care poartă o uniformă militară. „El este în Iujno-Sahalinsk, la spital, cu o rană [de intensitate] moderată”, a declarat vecinul său pentru postul local Sibir Realii.

Cazul lui Gorin nu este primul raportat de presa rusă săptămâna aceasta în care un ucigaș condamnat la închisoare este eliberat pentru a lupta în Ucraina.

Nikolai Ogolobiak (33 de ani), care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea ritualică a unui grup de adolescenți în 2008, a fost eliberat cu șapte ani mai devreme după ce a petrecut șase luni în Ucraina.

Grupul Wagner și, apoi, Ministerul rus al Apărării, au recrutat la greu soldați pentru războiul din Ucraina din rândul pușcăriașilor din Rusia, oferindu-le pedepse reduse în schimbul serviciului militar. Unii dintre acești criminali au ucis din nou când s-au întors acasă de pe front.

Kremlinul a declarat că politica sa privind grațierea deținuților în schimbul participării la conflictul din Ucraina a rămas neschimbată.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin cere triplarea producției de armament: Doar așa Rusia va rămâne cu un pas înaintea Ucrainei în război

SUA anunță că mai trimit încă 2 miliarde de dolari Ucrainei, în condițiile în care situația de pe front devine tot mai dificilă

Lupte dure pe frontul din Harkov. Ucrainenii îi resping pe ruși la Vovcensk. Putin spune că trupele Moscovei își îmbunătățesc pozițiile

Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022. Ce i-a cerut Putin lui Zelenski

Partenerii noștri