Rusia a eliberat din închisoare un criminal în serie care și-a mâncat victimele și l-a trimis la luptă în Ucraina

Data publicării:
Denis Gorin, canibal rus trimis la luptă în Ucraina
Denis Gorin a ucis în total patru persoane. Captură foto: Twitter (X)

Un ucigaș în serie și canibal din Rusia a fost eliberat din închisoare ca să poată fi trimis la luptă în Ucraina, potrivit The Moscow Times.

Denis Gorin (44 de ani) din regiunea Sahalin, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare într-o colonie cu regim special pentru comiterea unei crime în 2018.

În 2010, după ce a fost eliberat condiționat pentru crima comisă în 2003, Gorin a înjunghiat mortal un bărbat și i-a mâncat carnea. În total, criminalul rus a ucis patru persoane.

Gorin a postat luna trecută o poză cu el pe rețelele sociale în care poartă o uniformă militară. „El este în Iujno-Sahalinsk, la spital, cu o rană [de intensitate] moderată”, a declarat vecinul său pentru postul local Sibir Realii.

Cazul lui Gorin nu este primul raportat de presa rusă săptămâna aceasta în care un ucigaș condamnat la închisoare este eliberat pentru a lupta în Ucraina.

Nikolai Ogolobiak (33 de ani), care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea ritualică a unui grup de adolescenți în 2008, a fost eliberat cu șapte ani mai devreme după ce a petrecut șase luni în Ucraina.

Grupul Wagner și, apoi, Ministerul rus al Apărării, au recrutat la greu soldați pentru războiul din Ucraina din rândul pușcăriașilor din Rusia, oferindu-le pedepse reduse în schimbul serviciului militar. Unii dintre acești criminali au ucis din nou când s-au întors acasă de pe front.

Kremlinul a declarat că politica sa privind grațierea deținuților în schimbul participării la conflictul din Ucraina a rămas neschimbată.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri