Live

Rusia expulzează opt diplomaţi greci din cauza livrărilor de echipament militar pentru Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Rusia expulzează opt diplomaţi greci din cauza livrărilor de echipament militar pentru Ucraina. Foto: Profimedia

Rusia a anunţat luni expulzarea a opt diplomaţi greci, în special din cauza livrărilor de echipament militar din Grecia pentru Ucraina, transmite AFP.

Ambasadorul grec la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe, unde i s-a înmânat o notă prin care a fost informat că diplomaţii expulzaţi au la dispoziţie opt zile pentru a pleca din Rusia.

Conform unui comunicat al diplomaţiei ruse, decizia este „consecinţa directă a acţiunilor ostile întreprinse de autorităţile greceşti”. Documentul menţionează „livrările de arme şi echipament militar” pentru Ucraina, precum şi expulzarea unor diplomaţi ruşi din Grecia.

Guvernul de la Atena a anunţat în aprilie expulzarea a 12 diplomaţi ruşi, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia începând din 24 februarie.

AFP observă că Grecia este, ca şi Rusia, o ţară majoritar ortodoxă, iar relaţiile bilaterale au rădăcini istorice, însă Atena s-a aliniat la poziţia aliaţilor occidentali şi a condamnat ferm agresiunea rusă împotriva Ucrainei.

Statele occidentale au expulzat în ultimele luni sute de diplomaţi ruşi, iar Moscova a reacţionat prin măsuri similare, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După SUA, și Polonia îi cere lui Olaf Scholz să trimită Ucrainei rachete Taurus

Nu există motive pentru negocieri de pace cu Ucraina, spune Kremlinul

Pentagonul urgentează trimiterea de rachete Patriot în Ucraina. Ce arme mai sunt incluse în pachetul de ajutor de 6 miliarde de dolari

SUA anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina: „Este cel mai mare de până acum”

Partenerii noștri