Live

Putin invocă „vremurile dificile” pentru a-i scoate pe ruşi la vot

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Preşedintele Vladimir Putin a invocat joi „vremurile dificile” într-un apel prin care încearcă să-i convingă pe ruşi să voteze la alegerile prezidenţiale care încep mâine și se încheie duminică.

Aflat la conducerea ţării de 24 de ani - fie ca preşedinte, fie ca premier - Putin le-a cerut conaţionalilor lui să meargă la vot pentru a exprima „o poziţie civică şi patriotică”.

„Trebuie să ne confirmăm unitatea şi hotărârea de a merge înainte”, a adăugat liderul de la Kremlin, care va avea trei contracandidaţi fără anvergură, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Contracandidaţii lui nu se opun nici agresiunii contra Ucrainei, nici campaniei de reprimare a oricărei forme de opoziţie în ţară, ce a culminat cu moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la finalul lunii februarie.

Vladimir Putin, care prezintă conflictul lansat de el în ţara vecină ca pe un război cu Occidentul, s-a referit la „vremurile dificile” pe care le trăiesc ruşii în special din cauza sancţiunilor internaţionale impuse ţării lor.

„Pentru a continua să ripostăm la aceste provocări într-o manieră demnă şi să depăşim cu succes dificultăţile, trebuie să continuăm să rămânem uniţi şi siguri pe noi”, a subliniat Putin, potrivit căruia unitatea ruşilor pentru asaltul împotriva Ucrainei este o datorie patriotică.

Alegerile prezidenţiale din Rusia, care se vor desfăşura timp de trei zile, debutează cu deschiderea secţiilor de votare din Extremul Orient vineri la ora locală 08:00 (joi ora 20:00 GMT) şi se încheie la Kaliningrad duminică, la ora 18:00 GMT.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu Manchester City. Reacția lui spune totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Este iadul acolo. Nu a mai rămas nimic”. De ce noua invazie a Rusiei în Harkov este și mai devastatoare decât prima

Macron îi promite lui Zelenski noi ajutoare militare și cere un armistițiu olimpic

Polonia își dezvoltă serviciile de informații. Donald Tusk anunță investiții, pe fondul amenințărilor Rusiei

Noul ministru rus al apărării, primele declarații despre războiul din Ucraina

Partenerii noștri