Putin invocă „vremurile dificile” pentru a-i scoate pe ruşi la vot

Data actualizării: Data publicării:
Moscow, Russia. 14th Feb, 2024. Russian President Vladimir Putin delivers a video address to participants in the annual expanded meeting of the Emergencies Ministry Board from the Kremlin, February 14, 2024 in Moscow, Russia. Credit: Alexander Kazakov/Kre
Foto: Profimedia Images

Preşedintele Vladimir Putin a invocat joi „vremurile dificile” într-un apel prin care încearcă să-i convingă pe ruşi să voteze la alegerile prezidenţiale care încep mâine și se încheie duminică.

Aflat la conducerea ţării de 24 de ani - fie ca preşedinte, fie ca premier - Putin le-a cerut conaţionalilor lui să meargă la vot pentru a exprima „o poziţie civică şi patriotică”.

„Trebuie să ne confirmăm unitatea şi hotărârea de a merge înainte”, a adăugat liderul de la Kremlin, care va avea trei contracandidaţi fără anvergură, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Contracandidaţii lui nu se opun nici agresiunii contra Ucrainei, nici campaniei de reprimare a oricărei forme de opoziţie în ţară, ce a culminat cu moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la finalul lunii februarie.

Vladimir Putin, care prezintă conflictul lansat de el în ţara vecină ca pe un război cu Occidentul, s-a referit la „vremurile dificile” pe care le trăiesc ruşii în special din cauza sancţiunilor internaţionale impuse ţării lor.

„Pentru a continua să ripostăm la aceste provocări într-o manieră demnă şi să depăşim cu succes dificultăţile, trebuie să continuăm să rămânem uniţi şi siguri pe noi”, a subliniat Putin, potrivit căruia unitatea ruşilor pentru asaltul împotriva Ucrainei este o datorie patriotică.

Alegerile prezidenţiale din Rusia, care se vor desfăşura timp de trei zile, debutează cu deschiderea secţiilor de votare din Extremul Orient vineri la ora locală 08:00 (joi ora 20:00 GMT) şi se încheie la Kaliningrad duminică, la ora 18:00 GMT.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri