Live

Sondaj: Majoritatea ucrainenilor cred că țara lor va câștiga războiul în fața invadatorilor ruși

Data publicării:
Imagini din Irpin, orașul de la marginea Kievului care stă în calea avansării trupelor ruse spre capitala Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Majoritatea covârșitoare a ucrainenilor cred că țara lor va câștiga războiul pe care Rusia îl duce împotriva lor, conform unui sondaj care a fost realizat la începutul săptămânii de institutul ucrainean Rating.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.200 de persoane din diverse regiuni ale Ucrainei exceptând regiunile separatiste din Crimeea şi Donbas, contactate telefonic pe 8 şi 9 martie, la peste zece zile de la declanşarea invaziei ruse, pe 24 februarie, conform Agerpres.

Astfel, 92% cred că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei, comparativ cu 6% care nu cred deloc într-o astfel de posibilitate.

Dintre persoanele care sunt încrezătoare în victorie, 57% cred că Ucraina va câştiga războiul în următoarele câteva săptămâni, 18% cred că acest lucru se va întâmpla în săptămâna în curs şi 39% cred că victoria va fi obţinută în săptămânile următoarele.

Alţi 18% estimează că războiul va dura mai multe luni, iar 9% cred că el se va încheia după şase luni sau mai mult, în timp ce 16% nu au oferit niciun răspuns în legătură cu acest lucru.

De asemenea, 80% dintre persoanele intervievate au declarat că participă într-un fel sau altul la apărarea Ucrainei. Dintre aceştia, 39% au declarat că ajută armata ca „voluntari”, iar 37% că o susţin financiar.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a folosit în Ucraina un agent chimic, acuză SUA: "Nu este un incident izolat"

Vladimir Putin nu vrea să atace NATO, dar vrea să o distrugă. Ce plănuiește președintele rus: „E un joc lung. El are un avantaj”

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

Ucraina pregăteşte șapte noi acorduri de securitate, inclusiv cu SUA. Zelenski: „Ne vor sprijini până aderăm la NATO”

Partenerii noștri