Sondaj: Majoritatea ucrainenilor cred că țara lor va câștiga războiul în fața invadatorilor ruși

Data publicării:
Ucrainenii care apără Kievul
Imagini din Irpin, orașul de la marginea Kievului care stă în calea avansării trupelor ruse spre capitala Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Majoritatea covârșitoare a ucrainenilor cred că țara lor va câștiga războiul pe care Rusia îl duce împotriva lor, conform unui sondaj care a fost realizat la începutul săptămânii de institutul ucrainean Rating.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.200 de persoane din diverse regiuni ale Ucrainei exceptând regiunile separatiste din Crimeea şi Donbas, contactate telefonic pe 8 şi 9 martie, la peste zece zile de la declanşarea invaziei ruse, pe 24 februarie, conform Agerpres.

Astfel, 92% cred că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei, comparativ cu 6% care nu cred deloc într-o astfel de posibilitate.

Dintre persoanele care sunt încrezătoare în victorie, 57% cred că Ucraina va câştiga războiul în următoarele câteva săptămâni, 18% cred că acest lucru se va întâmpla în săptămâna în curs şi 39% cred că victoria va fi obţinută în săptămânile următoarele.

Alţi 18% estimează că războiul va dura mai multe luni, iar 9% cred că el se va încheia după şase luni sau mai mult, în timp ce 16% nu au oferit niciun răspuns în legătură cu acest lucru.

De asemenea, 80% dintre persoanele intervievate au declarat că participă într-un fel sau altul la apărarea Ucrainei. Dintre aceştia, 39% au declarat că ajută armata ca „voluntari”, iar 37% că o susţin financiar.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri