Live

Starea premierului Luxemburgului s-a ameliorat și a fost externat. Xavier Bettel a avut o formă gravă de Covid

Data publicării:
Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel. FOTO: Agerpres

Prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel, internat duminică după ce s-a infectat cu COVID-19, a fost externat, a anunţat guvernul într-un comunicat. Premierul de 48 de ani a făcut o formă severă a bolii și s-a aflat în stare gravă.

Liderul liberal, în vârstă de 48 de ani, îşi va relua activităţile în sistem de telemuncă începând de vineri şi până la sfârşitul săptămânii, o perioadă care corespunde sfârşitului perioadei sale de izolare, precizează comunicatul.

Xavier Bettel a prezentat dificultăţi respiratorii, iar starea sa de sănătate a fost calificată luni drept "gravă, dar stabilă", fără ca premierul luxemburghez să fie intubat, după cum a declarat unul dintre colaboratorii săi.

Premierul luxemburghez, depistat cu Covid după summitul de la Bruxelles

Premierul luxemburghez a fost spitalizat la o săptămână după ce a fost plasat în izolare la sfârşitul lui iunie, în urma unui test pozitiv la coronavirus.

El a dezvăluit acest test pozitiv la două zile după un Consiliu European de la Bruxelles unde s-a întâlnit cu ceilalţi lideri ai UE.

Totuşi, niciun alt participant la summitul UE nu a fost considerat caz contact, măsurile de protecţie fiind respectate, au dat atunci asigurări serviciile premierului luxemburghez, notează Agerpres.

Xavier Bettel a primit o primă doză de vaccin AstraZeneca pe 6 mai.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum vede premierul Xavier Bettel relația dintre România şi Luxemburg: Nu suntem "parteneri doar pe hârtie", ci şi în realitate

Klaus Iohannis a mers la baza militară de la Cincu: „România reprezintă un centru important al NATO pe Flancul Estic”

Klaus Iohannis îl va primi pe premierul Luxemburgului. Xavier Bettel va merge la baza militară de la Cincu

România rămâne în topul țărilor UE cu cea mai crescută inflație

Partenerii noștri