Live

Departamentul Justiţiei din SUA se opune publicării motivelor percheziţiei de la Mar-a-Lago, reședința lui Donald Trump

Data publicării:
Proprietatea Mar-a-Lago din Florida a fostului preşedinte Donald Trump a fost percheziționată. Foto: Profimedia Images

Procurorii americani s-au opus publicării unui document judiciar ce conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago din Florida a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters.

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago - o premieră pentru un fost preşedinte al SUA - a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ''vânătoare de vrăjitoare''. Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia, potrivit surselor citate de Agerpres.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ''ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs''.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

''Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul'', a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

''Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!'', a continuat fostul lider de la Casa Albă.

Citește și: Mar-a-Lago și proprietarul său, un coșmar pentru securitatea națională a SUA. Donald Trump avea obiceiul de a sfida normele

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Doi fraţi care au studiat la MIT sunt acuzaţi că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde

Foreign Policy: Ce s-ar întâmpla în ziua în care Iranul ar face rost de arme nucleare. Țările care i-ar putea urma exemplul

Partenerii noștri