Live

Donald Trump a dorit să pună un aliat la conducerea unei anchete care îl vizează

Data publicării:
Foto: GettyImages

Donald Trump a cerut ca un procuror din New York, considerat ca unul dintre susţinătorii săi, să fie însărcinat cu una din anchetele care îl vizează, a informat marţi cotidianul New York Times, precizând că preşedintele nu a avut succes, relatează Agerpres.

Este vorba despre ancheta privind plăţile efectuate de fostul său avocat, Michael Cohen, unor femei, Stormy Daniels şi Karen McDougal, pentru a le cumpăra tăcerea privind o presupusă legătură cu Donald Trump.

Îngrijorat să vadă că dosarul îl ameninţă mult prea aproape, liderul de la Casa Albă i-ar fi cerut procurorului general interimar, Matthew Whitaker, să intervină.

El şi-a exprimat dorinţa ca procurorul general din Manhattan, Geoffrey Berman, considerat un susţinător al lui Donald Trump, să preia conducerea anchetei.

Geoffrey Berman s-a recuzat din anchetă pentru a evita orice bănuială de conflict de interese. Până în prezent, a încredinţat ancheta unuia dintre procurorii echipei sale, Robert Khuzami.

Potrivit New York Times, nimic nu arată că, ulterior, procurorul general interimar ar fi întreprins vreun demers pentru a urma ordinele preşedintelui. Geoffrey Berman nu a intervenit în anchetă.

Joi, Matthew Whitaker a fost înlocuit cu Bill Barr, după confirmarea sa în Senat.

În dosarul amintit de New York Times, Michael Cohen a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare, în special pentru încălcarea legislaţiei privind finanţarea campaniilor electorale.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stormy Daniels depune mărturie în procesul cu Trump: „M-a provocat să-l pleznesc la fund”

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Partenerii noștri