Live

Liz Cheney a fost eliminată din conducerea republicanilor din Congresul SUA după criticile aduse lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Liz Cheney a fost eliminată din conducerea republicanilor din Congresul SUA după criticile aduse lui Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Republicanii din Congresul SUA au decis să o elimine din conducerea lor pe Liz Cheney, căzută în dizgraţie pentru criticile repetate la adresa fostului președinte Donald Trump, relatează Reuters.

Este un semnal că Trump și-a consolidat poziția în rândul republicanilor din Camera Reprezentanților, deși a pierdut alegerile prezidențiale în fața democratului Joe Biden, potrivit agenției de presă.

Cheney, care ocupa poziția a treia în rândul republicanilor din Camera Reprezentanților, a fost eliminată din conducere în doar câteva minute, într-o ședință desfășurată cu ușile închise.

După această decizie, ea a spus că va conduce lupta pentru a readuce Partidul Republican la „principiile fundamentale ale conservatorismului”.

Trebuie să mergem înainte bazându-ne pe adevăr. Nu putem susține în același timp și o mare minciună, și Constituția, a spus ea.

Cheney, fiica fostului vicepreşedinte Dick Cheney, era responsabilă de transmiterea mesajului republicanilor atât în plan intern, cât şi către alegători.

Ea a căzut în dizgrație după ce a spus că afirmațiile lui Donald Trump privind frauda la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, afirmații care nu au fost niciodată dovedite, sunt „o mare minciună”.

Cheney a promis, de asemenea, să-l împiedice pe Trump să câștige un nou mandat la Casa Albă.

Voi face tot ce pot pentru ca fostul președinte să nu mai ajungă niciodată în preajma Biroului Oval”, a spus ea.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri