Liz Cheney a fost eliminată din conducerea republicanilor din Congresul SUA după criticile aduse lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
liz cheney face declaratii de presa dupa ce a fost eliminata din ierarhia repblicanilordin congresul sua
Liz Cheney a fost eliminată din conducerea republicanilor din Congresul SUA după criticile aduse lui Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Republicanii din Congresul SUA au decis să o elimine din conducerea lor pe Liz Cheney, căzută în dizgraţie pentru criticile repetate la adresa fostului președinte Donald Trump, relatează Reuters.

Este un semnal că Trump și-a consolidat poziția în rândul republicanilor din Camera Reprezentanților, deși a pierdut alegerile prezidențiale în fața democratului Joe Biden, potrivit agenției de presă.

Cheney, care ocupa poziția a treia în rândul republicanilor din Camera Reprezentanților, a fost eliminată din conducere în doar câteva minute, într-o ședință desfășurată cu ușile închise.

După această decizie, ea a spus că va conduce lupta pentru a readuce Partidul Republican la „principiile fundamentale ale conservatorismului”.

Trebuie să mergem înainte bazându-ne pe adevăr. Nu putem susține în același timp și o mare minciună, și Constituția, a spus ea.

Cheney, fiica fostului vicepreşedinte Dick Cheney, era responsabilă de transmiterea mesajului republicanilor atât în plan intern, cât şi către alegători.

Ea a căzut în dizgrație după ce a spus că afirmațiile lui Donald Trump privind frauda la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020, afirmații care nu au fost niciodată dovedite, sunt „o mare minciună”.

Cheney a promis, de asemenea, să-l împiedice pe Trump să câștige un nou mandat la Casa Albă.

Voi face tot ce pot pentru ca fostul președinte să nu mai ajungă niciodată în preajma Biroului Oval”, a spus ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri