Live

Mike Pompeo confirmă că a luat parte la discuția telefonică dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski

Data publicării:
Foto: Gulliver/GettyImages

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a recunoscut, miercuri, că a participat la conversația telefonică din 25 iulie dintre președinții Donald Trump și Volodimir Zelenski, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

Oficialul american, care se află în Italia, a recunoscut într-o declarație de presă că a asistat la discuția telefonică dintre cei doi șefi de stat, Donald Tump și Volodimir Zelenski. Șeful diplomației americane a justificat conversația telefonică ca fiind o încercare a Washingtonului de a „înfrânge pericolul rusesc”, de a diminua corupția de la nivel guvernamental și de a accelera creșterea economică, pe fondul politicilor Statelor Unite promovate în Ucraina.

În ceea ce privește demersul Congresului american privind începerea investigației aferente procedurii de demitere a președintelui, secretarul de Stat a făcut următoarea declarație: „Ne vom îndeplini, cu siguranță, responsabilitatea noastră constituțională de a coopera cu această instituție echivalentă, dar vom face asta într-un mod care este consistent valorilor fundamentale ale sistemului american”.

Citiți și: Casa Albă a încercat să blocheze publicarea conversaţiei dintre Trump şi preşedintele Ucrainei

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citiți și: Donald Trump, vizat de „impeachment”. C. Diaconescu: Scena politică americană va fi într-un moment de fierbere foarte semnificativ

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Partenerii noștri