Mike Pompeo confirmă că a luat parte la discuția telefonică dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski

Data publicării:
Donald Trump vorbește la telefon în biroul oval
Foto: Gulliver/GettyImages

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a recunoscut, miercuri, că a participat la conversația telefonică din 25 iulie dintre președinții Donald Trump și Volodimir Zelenski, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

Oficialul american, care se află în Italia, a recunoscut într-o declarație de presă că a asistat la discuția telefonică dintre cei doi șefi de stat, Donald Tump și Volodimir Zelenski. Șeful diplomației americane a justificat conversația telefonică ca fiind o încercare a Washingtonului de a „înfrânge pericolul rusesc”, de a diminua corupția de la nivel guvernamental și de a accelera creșterea economică, pe fondul politicilor Statelor Unite promovate în Ucraina.

În ceea ce privește demersul Congresului american privind începerea investigației aferente procedurii de demitere a președintelui, secretarul de Stat a făcut următoarea declarație: „Ne vom îndeplini, cu siguranță, responsabilitatea noastră constituțională de a coopera cu această instituție echivalentă, dar vom face asta într-un mod care este consistent valorilor fundamentale ale sistemului american”.

Citiți și: Casa Albă a încercat să blocheze publicarea conversaţiei dintre Trump şi preşedintele Ucrainei

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Citiți și: Donald Trump, vizat de „impeachment”. C. Diaconescu: Scena politică americană va fi într-un moment de fierbere foarte semnificativ

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri