Live

NSA și FBI avertizează că Rusia utilizează un soft specific pentru atacuri cibernetice

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Agenţia americană pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI) au anunţat, joi, că au depistat un instrument de atacuri cibernetice al serviciilor secrete ruse, informează agenţia Reuters, preluată de Mediafax.

Direcţia Centrală de Informaţii (GRU), serviciul militar rus de informaţii externe, utilizează softul "Drovorub" pentru a comite atacuri cibernetice asupra sistemelor de operare Linux, au comunicat Agenţia pentru Siguranţă Naţională (NSA) şi Biroul Federal de Investigaţii (FBI). Sistemul Linux este folosit în principal în infrastructura de servere.

Avertismentul lansat de autorităţile din Statele Unite este unic, dat fiind că atribuie direct atacurile cibernetice, observă un fost oficial din cadrul serviciilor de informaţii occidentale. Serviciile secrete americane monitorizează atent activităţile cibernetice ale Rusiei, de teama eventualelor încercări de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA.

NSA şi FBI au precizat că softul "Drovorub" este utilizat de Centrul special 85, Unitatea militară 26165 din cadrul GRU.

"Drovorub este un instrument de precizie care permite diverse funcţii, precum sustragerea fişierelor şi preluarea de la distanţă a controlului asupra computerelor", afirmă Steve Grobman, director pentru Tehnologie la compania de securitate cibernetică McAfee.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

FBI a deschis o anchetă penală în cazul prăbuşirii podului din Baltimore. Corpul unei a patra victime a fost recuperat de scafandri

Ucraina a premiat mai mulți hackeri pentru atacurile cibernetice împotriva Rusiei - BBC

România, ținta hackerilor ruși. Directorul DNSC: Aceste grupări sunt legate de autoritățile de la Kremlin

Europa Liberă: Deputații Cătălin Teniță, Alexandru Muraru și Pavel Popescu au fost țintiți de o rețea globală de spionaj a Chinei

Partenerii noștri