Live

Video Prima reacție a președintelui Trump, după ce a fost achitat pentru ambele acuzații: "O mizerie"

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a susținut o conferință de presă pentru a marca achitarea de către Senat în cazul ambelor acuzații care fuseseră formulate împotriva sa de Camera Reprezentanților, unde domină democrații.

"A fost o situaţie foarte incorectă", a declarat Donald Trump, citează CNN. "Am fost cu toţii în această situaţie. Aceste acţiuni nu au încetat niciodată, am trecut prin aceste lucruri de peste trei ani", a subliniat Donald Trump, denunţând "acte de corupţie", lucruri "rele" şi "minciuni". "Am fost tratat incredibil de nedrept. Totul a început cu Rusia, Rusia, Rusia, a fost totul o mizerie. Nu am făcut nimic rău. Am făcut lucruri rele în viaţă, voi recunoaşte; nu intenţionat, dar am făcut lucruri rele. Aceste lucruri nu ar trebui să i se întâmple niciodată unui preşedinte american".

Procedura de impeachment care îl viza pe Donald Trump a fost declarată oficial închisă, după ce președintele a fost achitat pentru ambele acuzații în Senat.

Acuzațiile aduse lui Donald Trump

Abuzul de putere a fost prima acuzație formulată în privința lui Donald Trump. Președintele a fost suspectat că a făcut presiuni asupra Ucrainei, pentru a influența campania sa prezidențială din 2020. Pentru aceasta, a suspendat un ajutor militar destinat Kievului și a amânat o întâlnire la Casa Albă.

Obstrucționarea Congresului a fost cea de-a doua acuzație adusă lui Donald Trump și a fost formulată pentru eforturile pe care președintele le-ar fi făcut pentru a-și ascunde faptele de abuz de putere.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri