Live

Șoferul american de Uber care a ucis șase persoane și-a recunoscut faptele. Ce pedeapsă riscă

Data publicării:

Un șofer Uber din SUA a pledat vinovat la acuzațiile că a ucis șase oameni între cursele pe care le efectua în statul Michigan, în 2016. Jason Dalton este acuzat că a împușcat opt persoane, scrie The Guardian. Dintre cei opt, doar doi oameni au supraviețuit.

Atacurile au avut loc în decursul a cateva ore. Dalton era șofer la Uber și, înainte de câteva curse a oprit mașina și a împușcat mai multe persoane. După ce a fost arestat, bărbatul a susținut în fața polițiștilor că o „figură demonică” din aplicația Uber îl controla.

La proces, avocatul său l-a sfătuit să pledeze nevinovat, însă Dalton a refuzat. „Mi-am dorit să recunosc totul de ceva timp încoace”, a spus el, întrebat de judecător dacă pledează vinovat de bunăvoie.

Pentru că și-a recunoscut faptele, bărbatul riscă acum închisoarea pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat.

Dalton, în vârstă de 48 de ani, a ucis patru femei lângă restaurantul Cracker Barrel, precum și un tată și pe fiul său de 17 ani, lângă un centru de vânzări de mașini.

O fată de 14 ani a fost împușcată în cap la restaurant, însă a supraviețuit, în timp ce a opta persoană împușcată de Dalton a fost rănită într-o zonă rezidențială de lângă Kalamazoo.

El nu a explicat în fața instanței motivele din spatele atacurilor. Dalton, tatăl a doi copii, nu avea cazier și lucrase ca asigurator înainte să devină șofer la Uber.

„Toată lumea vrea să știe de ce a făcut asta. Motivele sale ne bântuie mereu”, a declarat procurorul care se ocupă de caz, întrebat ce l-a împins pe Dalton să comită crimele.

Pentru că a pledat vinovat, Dalton ar putea fi condamnat fără să mai ajungă la proces.

La audierea preliminară, una dintre victime, Tiana Carruthers, care a fost împușcată de patru ori, în timp ce încerca să protejeze mai mulți copii de ploaia de gloanțe trase de Dalton, a depus mărturie pentru prima dată. Jason Dalton a avut o cădere nervoasă în timp ce femeia vorbea, iar polițiștii l-au încătușat și l-au târât afară din sala de judecată.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA avertizează China că nu-i va permite să „joace la două capete”. Xi Jinping vrea relații bune și cu Europa, dar și cu Putin

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

Doi fraţi care au studiat la MIT sunt acuzaţi că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde

Partenerii noștri