Live

Statele Unite trimit în Cipru o echipă de reacţie rapidă, în contextul tensiunilor cu Iranul

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Republica Cipru a acceptat o solicitare a Statelor Unite de staţionare a unei "echipe de reacţie rapidă" care ar putea interveni pentru evacuarea personalului american şi a civililor în contextul tensiunilor cu Iranul, informează BBC News, citată de Mediafax.

Kyriacos Koushos, purtătorul de cuvânt al Guvernului Republicii Cipru, a declarat că solicitarea a fost făcută prin intermediul Ambasadei SUA din Nicosia.

"Există o practică îndelungată a Republicii Cipru să ofere spaţiu pentru operaţiuni militare în funcţie de solicitările ţărilor terţe. Vom continua să facem acest lucru, în calitatea de factor de stabilitate şi securitate în regiune", a precizat Kyriacos Koushos.

Iranul a atacat în cursul nopţii de marţi spre miercuri baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani, ca ripostă la raidul aerian al SUA prin care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani. O ripostă a SUA riscă să genereze un conflict militar de amploare.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

400 de tone de alimente sunt în drum spre Gaza. O navă cu ajutor umanitar a plecat din Cipru

Ciprul propune expulzarea refugiaților sirieni din Europa înapoi în „zonele sigure” din Siria

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Un convoi de nave care trebuia să ajungă în Gaza s-a întors cu tot cu ajutoare în Cipru, după atacul care a ucis 7 angajați ai unui ONG

Partenerii noștri