Un convoi de nave care trebuia să ajungă în Gaza s-a întors cu tot cu ajutoare în Cipru, după atacul care a ucis 7 angajați ai unui ONG

Data publicării:
o nava care transporta ajutoare spre gaza
O a doua navă, Open Arms, deținută de un ONG spaniol care lucrează cu WCK, a sosit mai devreme. FOTO: Profimedia Images

Un convoi de nave care transporta alimente pentru Fâșia Gaza s-a întors miercuri în Cipru, după ce șapte angajați ai World Central Kitchen (WCK) au fost uciși într-un raid israelian luni seara, transmite Reuters.

O navă de marfă care transporta 240 de tone de alimente destinate palestinienilor s-a întors la Larnaca, în Cipru, în urma atacului mortal de luni, unde șapte angajați ai unui ONG și-au pierdut viața.

O a doua navă, Open Arms, deținută de un ONG spaniol care lucrează cu WCK, a sosit mai devreme.

Ajutorul nelivrat a făcut parte dintr-un lot de aproximativ 340 de tone trimis în Gaza din Cipru pe 30 martie. Angajații uciși în Gaza tocmai terminaseră de descărcat 100 de tone dintr-o barjă, trimisă tot din Cipru.

WCK, activă în Gaza din octombrie, a întrerupt operațiunile în teritoriu după atac și și-a întors flotila de nave înapoi în Cipru.

În martie, WCK a lansat un coridor maritim care transportă ajutoare către enclavă de pe insula est-mediteraneeană.

Ciprul s-a oferit să suplimenteze ajutoarele care ajung în Gaza pe mare printr-un proces rapid de verificare a securității pe insulă pentru ajutorul supravegheat de Israel.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri