Live

VIDEO. Concediată pentru că nu a lăsat un vecin de culoare să intre în bloc

Data publicării:

O femeie albă a fost concediată după ce nu l-a lăsat pe un bărbat de culoare să intre în blocul în care locuia, relatează CNN. Ea lucra chiar la complexul de locuințe din St. Louis unde locuia bărbatul care a înregistrat clipul.

D'Arreion Toles se întorcea acasă vineri seară când o femeie care ieșise la plimbare cu câinele l-a oprit să intre în bloc. În acel moment, femeia - care locuiește în bloc și este angajată a complexului de locuințe - i-a cerut o dovadă că tânărul locuiește acolo. Bărbatul a înregistrat momentul și l-a publicat pe Facebook:

- Îmi blocați accesul...

- În clădirea mea.

- E și clădirea mea. Dați-vă din cale.

- Ok, la ce apartament?

- Nu trebuie să îți spun ție informația asta.

- Îmi creați o stare de disconfort.

- Bine, nu aveți decât. Vă simțiți așa din cauza dumneavoastră.

 

În cele din urmă, tânărul i-a arătat cartela magnetică și a mers la apartamentul lui, iar femeia l-a urmărit până la ușă.

„Eram uluit, șocat. Dacă nu aveam telefonul cred că ar fi decurs altfel momentul. Nu sunt supărat pe ea, nu intenționez să o dau în judecată sau altceva, dar aș vrea să am o conversație cu ea”, a spus el ulterior.

După ce clipul a devenit viral pe Facebook, proprietarii complexului au luat decizia să o concedieze. „Angajații și locatarii noștri sunt de etnii și rase diferite și suntem mândri de asta”, a precizat Tribeca-STL.

CNN mai relatează că acest incident în care persoanelor de culoare nu le este permis accesul în diverse locuri nu este singular. Săptămâna trecută, de exemplu, o femeie din New York a fost nevoită să-și ceară scuze după ce a dat vina pe un copil de 9 de culoare că i-a pus mâna pe fund, când de fapt acesta a trecut pe lângă și a atins-o cu rucsacul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia acuză SUA că vor să transforme spațiul „într-o arenă de înfruntare militară"

SUA amenință cu sancțiuni băncile germane implicate în tranzacțiile prin care Rusia își consolidează invazia în Ucraina

„Așa începe Al Treilea Război Mondial?” Singurul lucru de care se tem SUA după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi (POLITICO)

Biden îl apără pe Netanyahu: Ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza nu este un genocid

Partenerii noștri