VIDEO. Concediată pentru că nu a lăsat un vecin de culoare să intre în bloc

Data publicării:
femeie sua vecin de culoare in bloc

O femeie albă a fost concediată după ce nu l-a lăsat pe un bărbat de culoare să intre în blocul în care locuia, relatează CNN. Ea lucra chiar la complexul de locuințe din St. Louis unde locuia bărbatul care a înregistrat clipul.

D'Arreion Toles se întorcea acasă vineri seară când o femeie care ieșise la plimbare cu câinele l-a oprit să intre în bloc. În acel moment, femeia - care locuiește în bloc și este angajată a complexului de locuințe - i-a cerut o dovadă că tânărul locuiește acolo. Bărbatul a înregistrat momentul și l-a publicat pe Facebook:

- Îmi blocați accesul...

- În clădirea mea.

- E și clădirea mea. Dați-vă din cale.

- Ok, la ce apartament?

- Nu trebuie să îți spun ție informația asta.

- Îmi creați o stare de disconfort.

- Bine, nu aveți decât. Vă simțiți așa din cauza dumneavoastră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

În cele din urmă, tânărul i-a arătat cartela magnetică și a mers la apartamentul lui, iar femeia l-a urmărit până la ușă.

„Eram uluit, șocat. Dacă nu aveam telefonul cred că ar fi decurs altfel momentul. Nu sunt supărat pe ea, nu intenționez să o dau în judecată sau altceva, dar aș vrea să am o conversație cu ea”, a spus el ulterior.

După ce clipul a devenit viral pe Facebook, proprietarii complexului au luat decizia să o concedieze. „Angajații și locatarii noștri sunt de etnii și rase diferite și suntem mândri de asta”, a precizat Tribeca-STL.

CNN mai relatează că acest incident în care persoanelor de culoare nu le este permis accesul în diverse locuri nu este singular. Săptămâna trecută, de exemplu, o femeie din New York a fost nevoită să-și ceară scuze după ce a dat vina pe un copil de 9 de culoare că i-a pus mâna pe fund, când de fapt acesta a trecut pe lângă și a atins-o cu rucsacul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri