Live

VIDEO. Joe Biden a făcut a doua doză de vaccin anti-Covid

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden s-a vaccinat împotriva COVID-19. Foto: GettyImages

Președintele ales Joe Biden a primit luni a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, într-un spital din Delaware, transmite Agerpres. La fel ca la prima doză, el a acceptat ca procedura de inoculare a serului antiviral să fie filmată pentru a crește încrederea populației americane în vaccinare.

„Prioritatea mea numărul unu este de a face în aşa fel încât vaccinul să fie injectat în braţele oamenilor cât de rapid posibil”, a declarat cu acest prilej viitorul preşedinte democrat.

Joe Biden a fost injectat cu prima doză de vaccin pe 21 decembrie, când s-a alăturat altor personalități americane și nu numai, care au acceptat să fie vaccinate public.

Peste 374.000 de persoane au murit de noul coronavirus în SUA şi Joe Biden a calificat drept "mascaradă" distribuţia vaccinurilor organizată de guvernul preşedintelui la final de mandat Donald Trump.

Numai 8,9 milioane de americani au primit prima injecţie împotriva COVID-19, mult sub numărul de 20 de milioane care ar fi trebuit iniţial vaccinaţi împotriva COVID-19 până la sfârşitul lui 2020. Până în prezent, circa 25,4 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Planurile Poloniei după ce va prelua președinția Consiliului UE. Duda: Vom consolida relațiile cu SUA

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Un avion F-16 s-a prăbuşit într-un parc naţional din SUA, aproape de locul în care s-a desfășurat primul test al bombei atomice

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Partenerii noștri