Live

Washington: Rămân numeroase întrebări fără răspuns la uciderea lui Jamal Khashoggi

Data publicării:

Statele Unite nu ajuns, până în prezent, la nicio „concluzie definitivă” cu privire la responsabilităţile în asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul, a afirmat sâmbătă Departamentul de Stat american, relatează Agerpres.

„Recentele informaţii potrivit cărora guvernul american a ajuns la o concluzie definitivă sunt inexacte”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington, Heather Nauert. „Rămân numeroase întrebări fără răspuns referitoare la uciderea lui Jamal Khashoggi”, a adăugat ea.

Potrivit cotidianului Washington Post, care a citat surse anonime, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului.

Washington Post a scris vineri că mai mulţi oficiali americani şi-au exprimat încrederea în analiza CIA, care stabileşte o legătură între conducătorul de facto de la Riad şi asasinatul din 2 octombrie, de la consulatul saudit din Istanbul.

Serviciul de informaţii contrazice poziţiile oficialilor saudiţi, care au negat implicarea în uciderea lui Khashoggi, şi îngreunează eforturile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a păstra relaţii bune cu Arabia Saudită, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai americanilor în regiune.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a spus Anamaria Prodan, după ce Laurențiu Reghecampf a fost pus sub urmărire penală și s-a numit ”victimă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA și China vor coopera pentru protejarea urșilor panda

Răsturnare de situație în cazul morții lui Navalnîi. Serviciile secrete americane spun că „probabil” Putin nu a ordonat uciderea lui

Miliarde de cicade vor invada pădurile și suburbiile din SUA în următoarele săptămâni

Biden înființează un comitet privind utilizarea sigură a inteligenței artificiale. Cine va consilia guvernul SUA

Partenerii noștri