Live

Trump va fi judecat la anul în dosarul penal legat de încercarea de fraudare a alegerilor din 2020

Data publicării:
Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Un tribunal federal american a decis, luni, că procesul de la Washington împotriva fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, privind încercările sale de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020 va începe pe data de 4 martie 2024.

Anunţul a fost făcut de judecătoarea Tanya Chutkan, care va conduce dezbaterile.

Procurorul special Jack Smith propusese ca procesul contra lui Donald Trump să înceapă pe 2 ianuarie 2024, însă judecătoarea a apreciat că răgazul este prea scurt. De partea sa, apărarea ceruse ca procesul să înceapă în aprilie 2026.

„Publicul are dreptul la o soluţie promptă şi eficientă în această chestiune”, a declarat judecătoarea Tanya Chutkan.

Deținutul nr. P01135809

Donald Trump s-a prezentat, joia trecută, la închisoarea din comitatul Fulton, din Atlanta pentru a se conforma ca inculpat rigorilor legale ce decurg din acuzaţiile care i se aduc în legătură cu efortul său de a anula pierderea alegerilor din 2020 în statul Georgia.

Acesta este cel de-al patrulea dosar penal deschis fostului preşedinte în acest an. Trump a stat la închisoare aproximativ 20 de minute.

Fotografia judiciară a sa, făcută în timpul scurtei sale şederi într-o închisoare din Georgia, unde a fost inculpat pentru presiunile electorale din 2020, a fost dată publicităţii.

Trump a fost de acord, la începutul săptămânii trecute, cu o cauţiune de 200.000 de dolari şi cu alte condiţii de eliberare, inclusiv să nu folosească reţelele sociale  pentru a-i viza pe co-inculpaţi şi pe martorii în dosar.

Instantaneul istoric, în care miliardarul apare cu faţa posomorâtă şi sprâncenele încruntate, este prima fotografie judiciară a unui fost preşedinte american. Fotografia judiciară a apărut instant pe primele pagini ale presei americane şi a făcut înconjurul reţelelor sociale.

Fostul preşedinte se confruntă în Georgia cu 13 capete de acuzare, inclusiv şantaj, în baza unei legi cunoscute sub acronimul RICO folosită de obicei pentru a viza crima organizată. El este acuzat că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în faţa preşedintelui democrat Joe Biden în alegerile din 2020.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

General american: Rusia nu are forțe suficiente pentru o străpungere majoră în Ucraina

Statele Unite anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei

O menajeră din Oradea a furat bani și un card bancar din locuința clientei sale. A făcut 80 de plăți de mii de euro, până să fie prinsă

Doi fraţi care au studiat la MIT sunt acuzaţi că au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde

Partenerii noștri