Live

UE trimite ajutor de urgență pentru India. România donează aparate de oxigen

Infectările cu COVID au scăpat de sub control la jumătatea lunii aprilie în India, iar persoanele decedate sunt incinerate în masă. Foto: Profimedia Images

România și alte cinci țări din UE trimit în India un transport de urgență cu echipament medical, după ce autoritățile indiene au cerut ajutor prin mecanismul UE de protecție civilă. România va trimite 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen. 

Irlanda donează 700 de concentratoare de oxigen, un generator de oxigen, 365 de ventilatoare, Belgia 9000 de doze de Remdesivir, Luxemburg - 58 de ventilatoare, Portugalia - 5500 de flacoane de Remdesivir și 20 000 de litri de oxigen, iar Suedia 120 de ventilatoare.  

Comisia Europeană a anunțat că în zilele următoare se vor implica în acțiune și Franța și Germania. 

Janez Lenarčič, Comisarul european pentru managementul crizelor, a spus că ”UE este alături de poporul indian și este gata să ofere sprijin în această perioadă critică”

India se luptă cu un dezastru umanitar, după ce numărul infectărilor cu Covid a scăpat de sub control iar spitalele indiene au rămas fără oxigen. 

Cererea de oxigen a crescut cu 20% în ultimele zile. În capitala țării, spitalele se confruntă cu o lipsă acută – duminică, 20 de pacienți au murit la spitalul Jaipur Golden din cauza unei crize severe de oxigen. Alți 8 au murit la spitalele Gurgaon Kathuria și Virat după ce acestea au rămas fără oxigen, iar livrările nu au ajuns la timp

Oamenii au început deja să cumpere individual oxigen și medicamente precum Remdesivir.

Unii le cumpără pentru a-și ajuta rudele bolnave de Covid aflate în spital în stare gravă, dar alții pur și simplu le depozitează în case de frica unei infecții.

Un bărbat a declarat unei televiziuni locale că a stat la coadă mai multe ore pentru a umple un cilindru de 10 litri de oxigen pentru tatăl său de 65 de ani internat la un spital din Delhi.

Astfel, a apărut deja o piață neagră de oxigen și remdesivir, iar cilindrele și injecțiile cu medicamente se vând pentru prețuri exorbitante. În weekend, trei bărbați au fost arestați pentru că au încercat să vândă injecții cu remdesivir pentru aproximativ 440 euro bucata.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Digi Sport

EURO 2020 | Reacții superbe după ce Simon Kjaer i-a făcut respirație lui Eriksen! ”Un erou și un lider incredibil!”

Te-ar putea interesa și:

Camuflajul perfect. În această fotografie, un leopard se relaxează liniștit, însă nimeni nu reușește să-l observe

Tânără dată dispărută din 2010, descoperită la 500 metri de casă, trăind în secret cu iubitul ei

Uniunea Europeană se angajează să pună capăt exploatării copiilor prin muncă până în 2025

Elton John anunță o „catastrofă iminentă” pentru artiştii britanici din cauza Brexit-ului