Live

UE, SUA și Marea Britanie au decis să înghețe activele lui Putin și Lavrov. Cei doi intră pentru prima dată pe lista de sancțiuni

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Serghei Lavrov Foto: Profimedia Images

UE, SUA și Marea Britanie vor îngheța activele lui Vladimir Putin și ale ministrului său de externe Serghei Lavrov, după invazia în Ucraina.

ACTUALIZARE 00.34. Canada a anunțat de asemenea sancțiuni împotriva președintelui și ministrului de externe rus.

ACTUALIZARE 23.oo. Și SUA vor impune sancțiuni asupra lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

ACTUALIZARE 20.20. Uniunea Europeană și Marea Britanie au decis să-i includă pe lista sancțiunilor împotriva Rusiei și pe președintele țării, Vladimir Putin, și pe ministrul de Externe Serghei Lavrov.

Anunțul despre sancțiunile europene a fost făcut de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

„Permiteți-mi să semnalez că singurii lideri din lume care sunt sancționați de Uniunea Europeană sunt Assad din Siria, Lukașenko din Belarus și acum Putin din Rusia”, a spus el într-o conferință de presă.

Un anunț similar a fost făcut de premierul britanic Boris Johnson.


Miniștrii de externe plănuiesc să aprobe pachetul de sancțiuni vineri după-amiază, împreună cu o serie de măsuri îndreptate împotriva băncilor și industriei ruse, spun sursele Financial Times.

Putin și Lavrov nu vor fi, totuși, supuși unor interdicții de călătorie, dorința UE fiind de a menține deschise posibilitățile unor negocieri diplomatice.

Liderii europeni au discutat joi seara sancțiunile pentru cei doi lideri și cei mai mulți dintre ei s-au arătat în în favoarea lor.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Dilema lui Putin: unde să își concentreze viitoarea ofensivă în Ucraina. ISW: „Comandamentul rus are de făcut o alegere”

Zelenski: Ucraina va deveni membră NATO doar după ce câștigă războiul

Partenerii noștri