Live

Cine este bărbatul care i-a tras o palmă lui Emmanuel Macron

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care Damien Tarel (stânga) îi trage o palmă președintelui Emmanuel Macron. Sursă foto: captură video

Bărbatul acuzat că l-a pălmuit marți pe președintele francez Emmanuel Macron este liderul unui club de fani ai luptei cu săbii medievale și nu are antecedente penale, scrie Reuters, citând două surse apropiate anchetei. 

O sursă din poliție l-a identificat pe suspect ca fiind Damien Tarel, un tânăr de 28 de ani. Locuitorii din orașul său din sud-estul Franței, Saint-Vallier, care îl cunosc spun despre el că îi plac jocurile de epocă și că nu a mai cauzat probleme înainte.

Tarel este anchetat pentru pentru agresiune împotriva unui oficial public, a declarat un procuror local.

Emmanuel Macron, care se afla într-un turneu pentru a lua pulsul țării după pandemie, cu mai puțin de un an înainte de alegerile prezidențiale, a fost pălmuit marți în timpul unei vizite în regiunea Drome, când s-a apropiat de un grup de oameni strânși să-l vadă.

Președintele s-a îndreptat spre grup și a întins mâna spre bărbatul în tricou kaki, care însă i-a tras o palmă și a strigat "Jos Macronismul!" și "Montjoie Saint Denis" (vechi strigăt de luptă de pe vremea monarhiei).

Damien Tarel și încă un bărbat erau încă în arestul poliției miercuri, la o zi după incident, a mai spus sursa. 

Pedeapsa pe care o riscă pentru agresiune împotriva unui oficial public este de 3 ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.

Cine este Damien Tarel

Damien Tarel a condus un club local unde se practicau arte marțiale medievale europene, inclusiv lupte cu săbii, și a fondat un club de jocuri numit "Cavalerii Mesei Pătrate".

Aurélien Laniece, un prieten de-ai lui Tarel, a declarat pentru Reuters că acesta este un om cumsecade, care își ajută vecinii și căruia îi place să-și împărtășească pasiunile. 

Laniece s-a arătat surprins de articolele din presă care au dezvăluit că Tarel urmărea grupuri de extremă dreapta și grupuri monarhiste pe rețelele sociale. Reuters nu a mai putut verifica aceste lucruri, deoarece conturile lui Tarel nu mai sunt publice.

"Nu e genul de om care să facă asta (să lovească pe cineva  - n.r.). Perioada restricțiilor a fost dificilă, dar era nerăbdător să lucreze din nou după redeschidere", a spus Laniece.

Emmanuel Macron a declarat că nu s-a temut pentru siguranța lui și a continuat să dea mâna cu oamenii după incident.

"Violența, ura sunt de neacceptat, și în discurs, și în acțiune. Altfel, este amenințată însăși democrația", a declarat președintele după incident.

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția vulgară a Zaharovei la amenințarea lui Macron că ar trimite trupe în Ucraina

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

Macron reia subiectul trimiterii de trupe în Ucraina, dacă Rusia va rupe frontul. "Ce securitate va mai fi pentru România, R. Moldova?"

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Partenerii noștri