Live

Fetițele gemene dispărute după incendiul din Grecia au fost găsite moarte

Data actualizării: Data publicării:

Fetițele gemene care erau căutate cu disperare de tatăl lor, după ce au dispărut în incendiul care a cuprins orașul Rafina, au fost găsite moarte. Decesul lor a fost confirmat vineri seară. 

Gemenele Vassiliki și Sophia Philippopoulou au fost găsite împreună cu bunicii lor. Toți cei patru au fost găsiți îmbrățișați, așteptându-și moartea inevitabilă în flăcările care au cuprins orașul Rafina.

Decesul lor a fost confirmat în urma analizelor ADN și a pus capăt speranțelor că ar putea fi găsite în viață, scrie site-ul de știri în limba engleză Talking Greece.

Un prieten de familie a anunțat moartea fetițelor în vârstă de 9 ani și a bunicilor lor. „Epilogul a fost scris. Toți patru s-au îmbrățișat. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți”, a scris Angelos Kontos pe Twitter.

Cele două fete și bunicii lor au fost dați dispăruți încă de luni, din prima zi a incendiilor. Părinții au angajat inclusiv un detectiv particulare ca să îi caute.

Tatăl lor, Yiannis Philipopoulou, a spus că i s-a părut că le recunoaște cele fete într-un material difuzat la televizor, în care erau prezentate imagini cu oameni salvați din incendii. Fetele ar fi fost pe o barcă, alături de alți sinistrați din Rafina.

În video se observă cum un voluntar le acoperă pe fete cu pături, ele fiind doar în costumele de baie.

În urma investigațiilor, s-a descoperit însă că nu era vorba de Sofia și Vasiliki în videoclip, ci de alte fete, care seamănă.

Între timp, numărul persoanelor decedate în urma incendiilor din apropierea Atenei a ajuns la 88. O femeie de 42 de ani care se afla la terapie intensivă după ce a suferit arsuri majore a murit în sâmbătă dimineaţă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede după ce a fost acoperită de praf saharian

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia: Se anunță greve care vor da peste cap transportul public

Flacăra olimpică a fost aprinsă la Olympia (Grecia), cu 101 zile înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

Partenerii noștri