Fetițele gemene dispărute după incendiul din Grecia au fost găsite moarte

Data actualizării: Data publicării:
gemenele grecia

Fetițele gemene care erau căutate cu disperare de tatăl lor, după ce au dispărut în incendiul care a cuprins orașul Rafina, au fost găsite moarte. Decesul lor a fost confirmat vineri seară. 

Gemenele Vassiliki și Sophia Philippopoulou au fost găsite împreună cu bunicii lor. Toți cei patru au fost găsiți îmbrățișați, așteptându-și moartea inevitabilă în flăcările care au cuprins orașul Rafina.

Decesul lor a fost confirmat în urma analizelor ADN și a pus capăt speranțelor că ar putea fi găsite în viață, scrie site-ul de știri în limba engleză Talking Greece.

Un prieten de familie a anunțat moartea fetițelor în vârstă de 9 ani și a bunicilor lor. „Epilogul a fost scris. Toți patru s-au îmbrățișat. Nici măcar moartea nu i-a putut despărți”, a scris Angelos Kontos pe Twitter.

Cele două fete și bunicii lor au fost dați dispăruți încă de luni, din prima zi a incendiilor. Părinții au angajat inclusiv un detectiv particulare ca să îi caute.

Tatăl lor, Yiannis Philipopoulou, a spus că i s-a părut că le recunoaște cele fete într-un material difuzat la televizor, în care erau prezentate imagini cu oameni salvați din incendii. Fetele ar fi fost pe o barcă, alături de alți sinistrați din Rafina.

În video se observă cum un voluntar le acoperă pe fete cu pături, ele fiind doar în costumele de baie.

În urma investigațiilor, s-a descoperit însă că nu era vorba de Sofia și Vasiliki în videoclip, ci de alte fete, care seamănă.

Între timp, numărul persoanelor decedate în urma incendiilor din apropierea Atenei a ajuns la 88. O femeie de 42 de ani care se afla la terapie intensivă după ce a suferit arsuri majore a murit în sâmbătă dimineaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri