Live

Scandal în Bulgaria: Ambasadoarea Rusiei, invitată la noua sesiune parlamentară. Ea a numit guvernul „oala de noapte a Washingtonului"

Data actualizării: Data publicării:
Eleonora Mitrofanova, ambasadorul Rusiei la Sofia, a fost invitată la ceremonia de începere a noii sesiuni a parlamentului bulgar. Foto: Profimedia Images

Invitarea ambasadoarei Rusiei la Sofia, Eleonora Mitrofanova, la ceremonia de începere a noii sesiuni parlamentare, la 19 octombrie, a generat miercuri polemică între partidele politice, divizate cu privire la atitudinea ce trebuie abordată cu privire la invazia rusă din Ucraina, transmite EFE.

La ceremonia de începere a unei noi legislaturi se obişnuieşte să fie invitat întregul corp diplomatic acreditat la Sofia, însă între formaţiunile proeuropene şi cele proruse a izbucnit o discuţie pe tema excluderii - sau nu - de la acest eveniment a reprezentantei diplomatice a Rusiei.

O parte din această polemică se datorează chiar felului de-a fi al ambasadoarei ruse, Eleonora Mitrofanova, care cu câteva luni în urmă a descris guvernul aflat atunci la putere, al proeuropeanului Kiril Petkov, drept „oala de noapte a Washingtonului” pentru că a fost de acord cu impunerea de sancţiuni Rusiei, potrivit EFE.

Relaţiile dintre Bulgaria şi Rusia s-au înrăutăţit şi din cauza expulzării a 70 de diplomaţi ruşi la sfârşitul lui iunie de către guvernul Petkov, conform Agerpres.

La 2 octombrie, în Bulgaria a avut loc a patra serie de alegeri în 18 luni, iar lipsa unor majorităţi clare prevesteşte continuarea instabilităţii şi a crizei politice, comentează agenţia de presă spaniolă.

Populistul Boiko Borisov, câştigătorul ultimului scrutin legislativ, s-a oferit să poarte un dialog cu toate partidele pentru a forma o coaliţie „anti-Putin”.

Bulgaria a fost în mod tradiţional una dintre ţările est-europene cea mai apropiată de Rusia din punct de vedere istoric şi cultural.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată palatul lui Putin. Imagini obținute cu o cameră ascunsă din vila cu tron, candelabre de cristal și capelă personală

„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia

„Nu vor putea să se ascundă nici la Capitoliu, nici la Elysee”. Medvedev amenință cu lovituri nucleare în capitalele occidentale

Rusia și Belarus anunță că vor exersa în comun folosirea armelor nucleare tactice

Partenerii noștri