Live

Soţia premierului britanic Boris Johnson, cu care este în divorţ, anunţă că a învins cancerul

Data publicării:
Foto: Gulliver/Getty Images

Marina Wheeler, soţia premierului britanic Boris Johnson cu care se află în proces de divorţ, a vorbit despre diagnosticul de cancer de col uterin pe care l-a primit din partea medicilor şi le-a implorat pe femei să-şi facă timp ca să se testeze, informează duminică The Guardian, citat de Agerpres

Wheeler, în vârstă de 54 de ani, de profesie avocat, care s-a căsătorit cu Johnson în 1993 şi de care s-a separat în 2018, a mărturisit publicaţiei Sunday Times că a fost operată de două ori, de la aflarea diagnosticului, în mai. 

Marina Wheeler, a doua soţie a lui Johnson, cu care are patru copii, a vorbit despre importanţa screeningului pentru cancer de col uterin, printre care şi testul Papanicolau, după ce, în urma unui control de rutină în ianuarie, a aflat că are cancer pentru care a fost operată în iunie şi iulie. 

"Ştiu că (testele) vă pot salva viaţa. Dacă oamenii sunt dispuşi să asculte - şi par să fie - de ce să nu spunem lucrurilor pe nume? De ce să ne fie teamă? Le invit pe femei să-şi facă timp şi să se testeze", a insistat ea. 

Comentând reacţia pe care a avut-o atunci când a aflat că are cancer, Wheeler a spus: "Am plecat gândindu-mă: 'E absurd. N-am timp de aşa ceva. Şi în plus am o carte de scris'". 

Wheeler a adăugat că din punctul ei de vedere a învins cancerul şi a mai declarat că experienţa a făcut-o să aprecieze "valoarea incalculabilă de a-i avea aproape pe cei pe care îi iubeşti şi în care ai încredere". 

Editor web: Alina Popescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câinele lui Boris Johnson a umplut de purici reședința prim-miniștrilor britanici din Downing Street

Celebra reşedinţă din Downing Street 10 era „infestată cu purici”, dezvăluie un fost premier britanic. „Am avut mâncărimi”

Revenirea lui Trump la Casa Albă este "ceea ce lumea are nevoie", spune Boris Johnson

Regele Charles al III-lea a susținut pentru prima oară „Discursul Regelui” în Parlamentul de la Londra

Partenerii noștri