Live

Tusk, discurs în limba română: Pur și simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu, la fel ca toată Europa

Data actualizării: Data publicării:

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a transmis un mesaj în limba română, la finalul declarației de presă din cadrul Summit-ului de la Sibiu. Oficialul european a spus că este mândru de munca depusă de țara noastră pentru organizarea summit-ului. „M-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dvs”, spune Donald Tusk.

Donald Tusk a amintit în discursul său despre importanța uniunii statelor membre, prioritățile UE, dar și despre consensul între state pentru fiecare decizie luată în Europa.

„Aceste lucruri (mănuși de portar n.r.)  le-am primit ieri de la Helmuth Duckadam și mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele unuinii, el e foarte eficient. Mulțumesc Helmuth!

Am vorbit despre afacerile interne precum și de de preocupările globale. Rezultatele discuțiilor le vom afla în iunie, când UE va aproba prioritățile pentru următorii 5 ani, cunoscute ca agenda strategică.

Pot să spun că liderii au demonstrat categoric că vor să-și asume responsonabilitățile politice pentru întreaga UE. Statele membre și liderii lor vor să apere modul în care funcționează UE și cum se dezvoltă. Acest mod de gândire e important și de dorit.

Pentru a asigura buna funcționare vreau să păstrez spiritul acestor discuții vreau să păstrez prioritățile UE și vreau să anunț că după alegerile europarlamentare voi convoca o întâlnire cu cei 28 de lideri ai UE pentru a începe procesul de nominalizare.

Pentru mine, spiritul tratatului este foarte important. Cel mai important e să ajungem la un consens. Noi voi ezita să supun aceste decizii la vot, dacă nu vom găsi un consesns. Avem nevoie de intenții rapide.

UE e unită și susține Cipru și se așteaptă ca Turcia să respecte suveranitatea”, a declarat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

„Aș dori să-i mulțumesc președintului Ioahnnis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României , am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu  m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dvs”, conchide liderul european, în limba română.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un judecător polonez a fugit în Belarus și a cerut azil politic: „Aici este un preşedinte foarte înţelept”

„Astăzi începe un nou capitol pentru Polonia”. Comisia Europeană anunță că renunță la sancțiunile pentru încălcarea statului de drept

Tusk avertizează că situația de pe frontul ucrainean e critică în săptămânile următoare, dar că Polonia nu poate oferi sisteme Patriot

Justiția poloneză a dezvăluit că fostul guvern populist PiS și-a spionat cetățenii cu ajutorul aplicației Pegasus

Partenerii noștri